GRID_STYLE
FALSE
TRUE
Thursday, March 13

Pages

Classic Header

Breaking News:

Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην κανονικότητα, χωρίς αντιχριστιανικές ιδέες»

«Η αμερικανική αντιπροσωπεία στο Ριάντ μας είπε ότι θέλουν κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην «κανονικότητα» χωρίς αντιχριστιανικές ιδέες.

«Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξή του στους Αμερικανούς μπλόγκερ Μάριο Νάουφαλ, Λάρι Τζόνσον και Άντριου Ναπολιτάνο. «Πρόκειται για επιστροφή στην κανονικότητα με τη μορφή που την κατανοούμε. Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Οι αξίες μας είναι γενικά παρόμοιες», ανέφερε ο Λαβρόφ.


Κατά την άποψή του, «είναι γεγονός ότι στην εξουσία ανέβηκε μια φυσιολογική κυβέρνηση που δεν πρεσβεύει αντιχριστιανικές ιδέες».


Στη συνέντευξή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα για ειρήνη στην Ουκρανία. Όπως ξεκαθάρισε, η Μόσχα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων. Επιπλέον, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση την παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με την ιδιότητα των ειρηνευτικών δυνάμεων. Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε υπό ποιες προϋποθέσεις η Ρωσία θα μπορούσε να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση, απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας.

«Σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν μας μίλησε γι' αυτό. Λένε συνεχώς «καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας», αλλά στην πραγματικότητα κάνουν τα πάντα εναντίον της Ρωσίας, χωρίς τη Ρωσία. Όταν ρωτήθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για ειρηνευτικές δυνάμεις, απάντησε ότι ήταν πολύ νωρίς για να συζητηθεί αυτό, αλλά συνήθως απαιτείται η συναίνεση όλων των πλευρών. Γιατί να συμφωνήσουμε σε μια ειρηνευτική δύναμη ή ομάδα; Θέλουν αυτή η δύναμη να αποτελείται από χώρες που μας έχουν χαρακτηρίσει εχθρό. Θα έρθουν εκεί ως ειρηνευτές;» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Οι ΗΠΑ είπαν στο Ριάντ ότι θέλουν φυσιολογικές σχέσεις με τη Ρωσία

Η αμερικανική αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τη ρωσική πλευρά στο Ριάντ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ επιθυμεί φυσιολογικές σχέσεις με τη Ρωσία και είναι έτοιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις, επισήμανε επιπλέον ο Λαβρόφ στη συνέντευξή του.

«Όταν συναντηθήκαμε - νομίζω πως δεν αποκαλύπτω κάποιο μυστικό - στο Ριάντ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικ Ουόλτζ, και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, μας είπαν ότι επιθυμούν μια φυσιολογική σχέση, με την έννοια ότι η βάση της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τη διακυβέρνηση Τραμπ είναι η προστασία των εθνικών τους συμφερόντων», ανέφερε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε, οι Αμερικανοί «κατανοούν ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα και δεν θέλουν να ακολουθούν τις οδηγίες άλλων», και είναι έτοιμοι για σοβαρές διαπραγματεύσεις με αυτές τις χώρες.


πηγη


Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα μετατρέψει στην Ευρώπη τις ιδιω...

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Η αλήθεια για την προσβολή του Συντάγμα...

Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην κανονικότητα, χωρίς αντιχρι...

Ο «στρατηγός» Μακρόν υποδέχθηκε στο Παρίσι Α/ΓΕΕΘΑ από 34 χώ...

Επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων στην Μενδώνη: Ποιος είνα...

Ρουμάνα δημοσιογράφος: «Η ΜΚΟ Avaaz του Σόρος πίσω από τον α...

Έρχονται άσχημες εξελίξεις - Πρόταση βόμβα από τον σύμβουλο ...

Το ναυάγιο στην Ουάσιγκτον 2025 και μια συγκυρία το 1964…

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Εθνική Πινακοθήκη: «Eίναι ντροπή να ...

Οι χριστιανοί της Συρίας καταφεύγουν κατά χιλιάδες στην ρωσι...

Νεκρή 24χρονη Μολδαβή στα Κατεχόμενα – Την είχαν κάνει σκλάβ...

Ν.Τραμπ μετά τη συμφωνία εκεχειρίας: «Θα καλέσω ξανά τον Β.Ζ...

Ο Τραμπ κοινοποίησε άρθρο για τη σημασία του διάδρομου IMEC ...

Ζελένσκι για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός: «Ευχαριστώ το...

Μαρτυρία από την Σύρια ηθοποιό Νουρ Άλι: «Μισθοφόροι εισέβαλ...