GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Volkswagen και η ευρωπαϊκή βιομηχανία

Χρήστου Ευαγγέλου Το σύμβολο της γερμανικής βιομηχανικής ισχύος καταρρέει, προαναγγέλλοντας ένα φαινόμενο ντόμινο στην Ευρώπη, σε μια άνευ π...

Χρήστου Ευαγγέλου

Το σύμβολο της γερμανικής βιομηχανικής ισχύος καταρρέει, προαναγγέλλοντας ένα φαινόμενο ντόμινο στην Ευρώπη, σε μια άνευ προηγουμένου βιομηχανική κρίση.
Το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων της Volkswagen στη Γερμανία είναι μια ιστορική πρωτιά.
Από τη δημιουργία της το 1937, η κορυφαία ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί σχεδόν 660.000 ανθρώπους παγκοσμίως, δεν έχει λάβει ποτέ τέτοια απόφαση σε γερμανικό έδαφος.
Θα είναι επίσης η πρώτη φορά από το 1988, όταν ο όμιλος έκλεισε το εργοστάσιό του στο Westmoreland των ΗΠΑ.

Η εταιρεία βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση.
Πέρυσι, η Volkswagen ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους, με στόχο την εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026.
Αυτό έχει αποτύχει και οι εργαζόμενοι φοβούνται περικοπές θέσεων εργασίας. Η εταιρεία τερμάτισε το πρόγραμμα για την ασφάλεια της εργασίας, το οποίο ίσχυε από το 1994.

Όμως δεν πρόκειται για κρίση της Volkswagen, αλλά για ευρωπαϊκή κρίση. Πέρυσι, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία ήταν περίπου 5,7%.
Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ήταν 6%. Οι μειώσεις προσωπικού της Volkswagen, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία συνεχίζει να αυξάνεται.






.