GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιρανικά ΜΜΕ: Μήνυμα προς την Τουρκία για τους BRICS η επίθεση του ΡΚΚ στην τουρκική βιομηχανία κινητήρων TUSA

Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι και τις ΗΠΑ και με την Ρωσία του Πούτιν κατά τους δυτικούς Δημοσιογραφικές πηγές στο Χ από ιρανική ιστοσελ...


Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι και τις ΗΠΑ και με την Ρωσία του Πούτιν κατά τους δυτικούς

Δημοσιογραφικές πηγές στο Χ από ιρανική ιστοσελίδα αναφέρουν ότι " ενώ ο  Ερντογάν βρίσκονταν στο Καζάν της Ρωσίας, άγρια  τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Καζάν της Άγκυρας. Αυτό ήταν ξεκάθαρο μήνυμα από τη Δύση ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στους BRICS.


 Δεν θα δεχθούν την Τουρκία στην ΕΕ ούτε θα αφήσουν την χώρα αυτή να ενταχθεί στους BRICS.

Σημειώνουμε ότι η Άγκυρα δέχθηκε και εφαρμόζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την μη παράδοση υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ρωσικών όπλων μετά από απαίτηση των ΗΠΑ προς την τουρκική κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ, διότι για αυτές πρόκειται έχουν δείξει ελαστική στάση με την συμφωνία για τα αεροσκάφη F-16V και συζητούν ακόμα και για τα F-35, υπό προυποθέσεις.  

Το σκηνικό βαραίνει συνεχώς για τα τουρκικά σχέδια και αν η Άγκυρα δεν υπακούσει τα δυτικά κελεύσματα τότε τα αντίποινα θα είναι πολύ πιο ισχυρά εκτιμούν αμυντικοί αναλυτές.

Για την ιστορία, η κίνηση της Τουρκίας προς τους BRICS  παρόλο που είναι  μέλος του ΝΑΤΟ, είναι οικονομικά προσανατολισμένη και ευθυγραμμίζεται με την επιθυμία της Άγκυρας για «στρατηγική αυτονομία».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη ρωσική πόλη Καζάν την Τετάρτη μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτήν την στιγμή συναντιέται με τους ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.

Η Τουρκία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ζήτησε να ενταχθεί στην ομάδα των χωρών των αναδυόμενων αγορών. Εάν γίνει δεκτό, θα ήταν το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ σε ένα μπλοκ που βλέπει τον εαυτό του ως αντίβαρο στις δυτικές δυνάμεις.

Τα περισσότερα από τα μέλη του διαφωνούν έντονα με τη Δύση για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, και στην περίπτωση του Πεκίνου και της Μόσχας, επίσης τη στάση της για τον πόλεμο της Ουκρανίας.


πηγη