GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μαζικά ισραηλινά χτυπήματα σε τρία μέτωπα

Χτύπησε τη νότια Βηρυτό, Ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως τουλάχιστο...


Χτύπησε τη νότια Βηρυτό, Ιρανικές βάσεις στη Συρία και τζαμί στη Γάζα

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), τον οποίο επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, διατεινόμενος πως έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Τα αραβικά μέσα επίσης αναφέρουν νέα ισραηλινά χτυπήματα στην περιοχή Qusayr της Συρίας. Η συγκεκριμένη περιοχή συνορεύει με τον Λίβανο και σε αυτή υπάρχουν υποδομές της Χεζμπολάχ.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιούνται για την χερσαία μεταφορά όπλων από το Ιράν δια μέσου των συριακών εδαφών προς τον Λίβανο.

Είναι το δεύτερο σημείο εντός Συρία που πλήττει απόψε το Ισραήλ μετά την Ντείρ Αλ Ζορ στα ανατολικά της χώρας.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» μετά τον βομβαρδισμό στο τέμενος, που βρίσκεται απέναντι στην είσοδο «του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.


Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως «διεξήγαγε πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο σε δομή που προηγουμένως ήταν το τζαμί ‘Σουχάντα αλ Ακσά’ στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα».

Ο στρατός είπε ότι πριν από το χτύπημα, «λήφθηκαν πολυάριθμα μέτρα για να μετριαστεί ο κίνδυνος να βλάψουν αμάχους».

Η σημερινή επίθεση του Ισραήλ στη Βόρεια Γάζα χαρακτηρίζεται «ασυνήθιστη» από Δυτικούς αναλυτές καθώς είναι το τμήμα του Παλαιστινιακού θύλακα που έχει χαρακτηριστεί εδώ και μήνες «υπό τον απόλυτο έλεγχο των δυνάμεων του Ισραήλ».

Υπάρχουν διαρροές πως εκτός από τους βομβαρδισμούς από μαχητικά σημαντικές χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στην Τζαμπάλια και την Μπεϊτ Λαχία.

Παράλληλα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι σκότωσαν 12 «τρομοκράτες» στον βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν την Πέμπτη εναντίον καταυλισμού προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναθεωρώντας προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό που είχαν δημοσιοποιήσει, ενώ το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε από την πλευρά του το βράδυ της ίδιας ημέρας πως σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή τοπικά μέσα στον Λίβανο αναφέρουν πως από τα σημερινά χτυπήματα του Ισραήλ έχουν ολοσχερώς καταστραφεί τουλάχιστον 30 κτίρια.


 Πηγές από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το σημερινό μπαράζ με χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στο σημείο.


 Αναφέρουν επίσης πως το μήνυμα που εστάλη στα αραβικά στους πολίτες στα νότια προάστια της Βηρυτού τους ζητούσε να εκκενώσουν σε απόσταση 500 μέτρων από την περιοχή αλλά τα χτυπήματα έχουν εξαφανίσει ουσιαστικά 3 οικοδομικά τεράγωνα.


 Σύμφωνα με αναφορές πρόκειται για το 12ο τις τελευταίες 2 ώρες. Ο στόχος και πάλι είναι σε πολύ μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Τέλος η κατάσταση του πολέμου φέρνει στην δημοσιότητα την έρευνα όπου σχεδόν το ένα τέταρτο των Ισραηλινών έχει σκεφτεί να εγκαταλείψει τη χώρα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εν μέσω του πολυμέτωπου πολέμου, σύμφωνα με έρευνα της Kantar Insights και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ενηλίκων Ισραηλινών, το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ήδη φύγει και έχει επιστρέψει ή σχεδιάζει να επιστρέψει. Το 23% είπε ότι σκέφτηκε να φύγει — προσωρινά ή μόνιμα — αλλά δεν το έκανε. Το 67% είπε ότι δεν σκέφτηκε να φύγει και το 9% δεν απάντησε ή είπε ότι δεν ξέρει.


pronews.gr