GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσφεύγει ο πολιτικός κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης

Ο  πολιτικός κρατούμενος  Ηλίας Κασιδιάρης προσέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έπειτα από εισαγγελική άρνηση. Αρ...


Ο πολιτικός κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης προσέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έπειτα από εισαγγελική άρνηση.

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα στο δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος ως αρχηγικό μέλος της Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του και ήδη έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Κασιδιάρης που αυτές τις ημέρες είναι ελεύθερος ( του χορηγούνται τον τελευταίο χρόνο άδειες) εμφανίστηκε στη δίκη των Σπαρτιατών.

Δικάζεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση των εκλογέων, την οποία διέπραξαν - κατά το κατηγορητήριο - και οι 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες (εκτός από τον πρόεδρο τους Β. Στίγκα).

Η δίκη διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου, με τον Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει στους δημοσιογράφους:

«Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορια είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το Δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου.»

Αποφασίζει το Συμβούλιο για την αποφυλάκιση

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένει πλέον από μέρα σε μέρα την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, για την αίτηση υφ’ όρων απόλυσης που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι.

Η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, έκανε γνωστή την προσφυγή και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ 9 μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ωστόσο έχει γίνει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην εισήγηση του λέει πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για υφ’ όρων απόλυση του Ηλ. Κασιδιάρη, με το σκεπτικό - κατα τη συνήγορο υπεράσπισης – ότι εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και είναι σοβαρά τα αδικήματα που τον έχουν αποδοθεί.

πηγη