GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μοσσάντ - «Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε πλήρη κλίμακα στο Ιράν απόψε»

Απορία για τον τρόπο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί το Τελ Αβίβ Σε μια πρωτοφανή στα διπλωματικά και πολιτικά χρονικά, κίνηση, που χρήζει ...


Απορία για τον τρόπο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί το Τελ Αβίβ

Σε μια πρωτοφανή στα διπλωματικά και πολιτικά χρονικά, κίνηση, που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, η Μοσσάντ με ανάρτησή στην πλατφόρμα Χ, δήλωσε πως «Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε πλήρη κλίμακα στο Ιράν απόψε»!

Πρώτη φορά μια μυστική υπηρεσία, ακόμα και αν πρόκειται για την πανίσχυρη Μοσσάντ, που ανακοινώνει μια πολιτική απόφαση και αυτό μπορεί να σημαίνει είτε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Μ.Νετανανιάχου για να κάνει κάτι τέτοιο, είτε ήθελε να προλάβει κάποιιες φωνές στο εσωτερικό του Ισραήλ που μιλούσαν για «απάντηση σε δεύτερο χρόνο».

Π.χ. και κατ’αντιστοιχία στην Ελλάδα θα έκανε την σχετική δήλωση η ΕΥΠ, στις ΗΠΑ η CIA, στην Βρετανία η MI6, στην Ρωσία η SVR κλπ.! Αδιανόητο, δηλαδή!

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Ντανιέλ Χαγκάρι είχε δηλώσει ότι «Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα ενεργήσουμε όπου και όποτε αποφασίσουμε. Αυτό θα γίνει στον κατάλληλο τόπο και χρόνο».

Καμία σχέση δηλαδή με την ανακοίνωση της Μοσσάντ.

Στο θέμα της ισραηλινής επίθεση παρενέβη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν ο οποίος δήλωσε «Συζητούμε με το Ισραήλ τα αντίποινα στο Ιράν – Θα μιλήσω με τον Νετανιάχου».

Το βέβαιο είναι ότι ο Μ.Νετανιάχου θέλει πόλεμο κατά του Ιράν, τώρα, όσο τον δυνατόν πιο μεγάλο, όσο το δυνατόν πιο εκτενή.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα το πληρώσει» δήλωσε ο Νετανιάχου.

Επίσης υποστήριξε ότι η επίθεση «απέτυχε» -παρά τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης που δήλωσε ότι περίπου το 90% των πυραύλων βρήκαν τους στόχους τους.



Σήμερα, πάντως, έχει κτυπηθεί το Ισραήλ «πιο σοβαρά» από τον Απρίλιο και θα ήθελε να απαντήσει για πολιτικούς λόγους.

Πληροφορίες ανέφεραν εκρήξεις από τα ιρανικά βαλλιστικά βλήματα κοντά στο αρχηγείο της Μοσάντ και την Unit 8200, όμως ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Νωρίτερα σε μια συμπληρωματική δήλωση που ακολούθησε την πρώτη ανακοίνωση, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης – IRGC, δήλωσε ότι τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις στο Τελ Αβίβ επλήγησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κάτι που συμφωνούν διασταυρωμένες πληροφορίες, αλλά όχι στο επίπεδο της «καταστροφής 20 F-35» που διατείνονται οι Ιρανοί που δεν φημίζονται άλλωστε για… την λιτότητα και την ορθότητα των ανακοινώσεων τους.

«Κατά την επιχείρηση αυτή, στοχοποιήθηκε ένας αριθμός αεροπορικών βάσεων και βάσεων ραντάρ, καθώς και κέντρα συνωμοσίας και σχεδιασμού δολοφονιών εναντίον ηγετών της αντίστασης και διοικητών του IRGC» (σ.σ.: κάτι που «φωτογραφίζει» το αρχηγείο και εγκαταστάσεις της Μοσάντ), ανέφερε η ανακοίνωση.

Το IRGC είπε και τις γνωστές αερολογίες ότι παρόλο που οι καθορισμένες περιοχές ήταν θωρακισμένες από προηγμένα αμυντικά συστήματα, το 90% των βληθέντων πυραύλων έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους.

«Το σιωνιστικό καθεστώς τρομοκρατήθηκε από την πληροφοριακή και επιχειρησιακή κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας», προστίθεται.

Εβλήθησαν ή έγινε προσπάθεια να βληθούν οι εγκαταστάσεις Νετζαρίμ, η Μονάδα Πληροφοριών στην αεροπορική βάση Τελ Νόφ που σχεδίασε την αποστολή κατά του Νασράλα και η αεροπορική βάση Νεβατίμ.

Στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ, θεωρείται πως βρίσκονταν τα ισραηλινά πυρηνικά όπλα, των οποίων την ύπαρξη ποτέ δεν έχει παραδεχθεί το Ισραήλ.

Η αεροπορική βάση Νεβατίμ φιλοξενεί στρατιωτικά αεροσκάφη F-35. Τα μαχητικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν τη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου πέταξαν από αυτή τη στρατιωτική αεροπορική βάση.


pronews