GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα, αναφορές για νεκρούς, χωρίς ρεύμα 2 εκατ. κτήρια - Συγκλονιστικά βίντεο

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους στο NBC και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ν...

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους στο NBC και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Ο τυφώνας – τέρας έφτασε στη Φλόριντα, με ανέμους πάνω από 205 χλμ/ώρα να χτυπούν τα παράλια της περιοχής. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC) ενημέρωσε πως ο τυφώνας Μίλτον έφθασε κοντά στη νήσο Σιέστα Κι.

Εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ο Μίλτον εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».

Οι περισσότεροι πολίτες έχουν εγκαταλείψει την εκτεταμένη περιοχή, ενώ όσοι έμειναν πίσω καλούνται να βρουν καταφύγιο. Ρεπόρτερ μεταδίδουν πως οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες που επέλεξαν να μείνουν στην παράκτια Φλόριντα να γράψουν στο σώμα τους το όνομα τους και το όνομα του πλησιέστερου συγγενή τους…

Πλημμύρες καταγράφηκαν στην περιοχή Venice της Φλόριντα

 Δύο θάνατοι από ανεμοστρόβολο στην κομητεία Σεντ Λούσι της Φλόριντα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανεμοστρόβιλο που έπληξε την κομητεία Σεντ Λούσι - καθώς πλησίαζε ο τυφώνας Μίλτον, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους στο NBC και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Συγκλονιστικές εικόνες από την Τάμπα


 Πάνω από 1,4 εκατ. νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (9.10.2024), σύμφωνα με το poweroutage.us. 



Μερικοί από τους ισχυρότερους ανέμους καταγράφηκαν:

Βενετία: 107 μίλια την ώρα

Κανάλι Egmont στις εκβολές του κόλπου Tampa: μίλια την ώρα

Διεθνές Αεροδρόμιο Sarasota Bradenton: μίλια την ώρα

Middle Tampa Bay: 98 μίλια την ώρα


 Βίντεο από την κομητεία όπου αναφέρθηκαν νεκροί


 Ο ερευνητικός οργανισμός δημοσίευσε ένα δορυφορικό βίντεο της ισχυρής καταιγίδας που κινείται σε όλη την πολιτεία και τη στιγμή που έπεσε στην ξηρά κοντά στο Siesta Key - νότια της πόλης Sarasota.

Άδειες πόλεις

Ερημωμένοι δρόμοι, κτίρια σφραγισμένα με ξύλινες σανίδες και σακιά με άμμο… Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του ισχυρού τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ έχει αρχίσει.

Δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Έλεν, ο Μίλτον – μια «θανατηφόρα και καταστροφική καταιγίδα», όπως υπογράμμισε η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ – απειλεί το νοτιοανατολικό άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών.


πηγη