GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καμάλα Χάρις: «Θα βάλω τέλος στο πως λειτουργούν σήμερα τα social media» – Έρχεται φίμωση στο διαδίκτυο

Τι έλεγε ο Κ.Μητσοτάκης το 2021 Την προαναγγελία ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου σε ότι αφορά τη λειτουργία των δικτύων κοινωνικής διασύν...

Τι έλεγε ο Κ.Μητσοτάκης το 2021

Την προαναγγελία ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου σε ότι αφορά τη λειτουργία των δικτύων κοινωνικής διασύνδεσης έκανε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις της ως υποψήφια.

Η Καμάλα Χάρις ουσιαστικά περιέγραψε πως εάν βγει προεδρος των ΗΠΑ θα εφαρμόσει ένα αυτηρότατο ρυθμιστικό πλαίσιο αναφοπρικά με τη λειτουργία των πλατφόρμων αυτών λέγοτνας ότι το υπάρχον καθεστώς πρέπεθι να σταματήσει.

«Αυτό που πρέπει να λεχθεί είναι ότι δεν μπορείς να έχεις διαφορετικούς νόμους για το facebook και διαφορετικούς για το twitter.

Πρέπει να υπάρχει μια υπευθυνότητα από τα αυτά τα δίκτυα και να αντιληφθούν τη δύναμη που έχουν.

Μιλούν ευθέως σε εκατομμύρια, εκατομμυρίων χρηστών χωρίς κανένα επίπεδο ελέγχου ή νομοθεσίας. Αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε ο Κ.Χάρις.

Ουσιαστικά η Κ.Χάρις περιέγραψε την λογοκρισία που θα εισάγει στην λειτουργία των δικτύων, καθώς με τον όρο νομοθεσία εννοεί στην πραγματικότητα τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας.

Ως βασική αιτιολόγηση είναι η πεπατημένη της «παραπληροφόρησης», των «ψευδών ειδήσεων», του «εξτρεμιστικού και εχθροπαθούς  λόγου».

Οτιδήποτε που δεν θα συμπορεύεται με το επίσημο εκάστοτε διήγημα απλώς θα εντάσσεται στις τρεις πιο πάνω κατηγορίες μέσω του «νομοθετικού πλαισίου» και θα λογοκρίνεται ύη θα απαγορεύεται.

Μςτά τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει η ΕΕ -η οποία έχει έρθει ήδη σε ρήξη με το Χ- και οι υπόλοιποι «ακόλουθοι».

Φυσικά η Χάρις δεν είναι μόνη. Το ίδιο είχε αναφέρει και ο Τιμ Γουόλς ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χάρις.

Όπως είπε ο ίδιος εάν εκλεγούμε «δεν θα υπάρξει καμιά εγγύηση της ελευθέριας της έκφρασης», φέρνοντας ως δικαιολογία την «παραπληροφόρηση» και τον «επιθετικό» λόγο που υποκρύπτει «μίσος».

Φυσικά δεν είπε ότι το κράτος θα είναι ο κριτής για το πότε θα υπάρχει «παραπληροφόρηση» και «μίσος» στην έκφραση.

Υπενθυμίζεται ότι  της Καμάλα Χάρις είχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητστοτάκης.

Σε ομιλία του στη Βουλή τον Μάρτιο  του 2021 είχε σημειώσει πως τα social media δημιουργούν πρόβλημα στη Δημοκρατία.


«Η αλήθεια είναι πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Γιατί αυτό πουλάει τελικά.

Οι αλγοριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να απασχολήσει συνολικά τον δημόσιο διάλογο και το πώς ακούμε την άλλη άποψη και το πώς μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα, να διαφωνήσουμε, έντονα ενδεχομένως αλλά χωρίς ύβρεις, χωρίς ακραίους χαρακτηριστικούς, χωρίς την προσωπική στοχοποίηση και τις δολοφονίες χαρακτήρων που δυστυχώς έχουν γίνει κανόνας πια. Και είναι πρόβλημα δημοκρατίας».


Το τι έρχεται στα Social Media και το ρόλο της αμερικανικής κυβέρνησης στο πως προσπαθεί τα ελε΄γξει αναφέρθηκε εκτενώς ο Mike Benz, σε συνέντευξή του στον Τάκερ Καρλσον Εκτελεστικός Διευθυντής του Foundation for Freedom Online, πρώην διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ειδίκευση  σε θέματα διεθνών επικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών.

Η συνέντευξη είναι μεγάλη αξίζει όμως  να την δείτε.


πηγη