GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ουκρανία χτύπησε με drone τη Μόσχα

Η Ρωσία ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια θάνατο πολίτη στην περιοχή της Μόσχας ως αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης  Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κα...

Η Ρωσία ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια θάνατο πολίτη στην περιοχή της Μόσχας ως αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης 

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τουλάχιστον 144 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη καθώς οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα μέρη της ρωσικής επικράτειας.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι αναχαίτισαν 144 drones, ωστόσο οι Ουκρανοί κατάφεραν να πλήξουν την Μόσχα και το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας στην Νταμαντιένταβα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ανακοινωθεί ο θάνατος μίας 46χρονης γυναίκας στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ειδικότερα δέκα ουκρανικά drones καταστράφηκαν τη νύχτα στην περιφέρεια της Μόσχας, όπως γνωστοποίησε μέσω Telegram ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κοντά στη Μόσχα, στον ενδέκατο και στον δωδέκατο όροφο, και επιχειρούν πυροσβέστες επιτόπου κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από σχετικές εικόνες και βίντεο.

Μία 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ουκρανικό πλήγμα στην περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι «δεν επιβεβαιώνεται» ο θάνατος ενός παιδιού, τον οποίο είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα.

«Μια γυναίκα 46 ετών σκοτώθηκε. Είχε αναφερθεί νωρίτερα πως σκοτώθηκε ένα παιδί 9 ετών, όμως η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για ένα τραυματία μεταξύ των αμάχων.

Στην περιοχή Νταμαντιένταβα, επλήγη ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας.

Το ομώνυμο αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Κρεμλίνου.

Τρία αεροδρόμια της Μόσχας ανέστειλαν για ακόμη ένα βράδυ τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις εξαιτίας της ουκρανικής επιδρομής, σύμφωνα με τους ιστότοπούς τους.

Δυο ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν στην περιφέρεια Τούλα, νότια της Μόσχας, μετέδωσε το TASS. Υπήρξαν ζημιές σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, πάντως «όχι απώλειες», ανέφεραν οι αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο, που τόνισε πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Στην ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, που γειτνιάζει με την Ουκρανία, «59 εχθρικά εναέρια οχήματα χωρίς πιλότο αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν», ανέφερε ο Αλεξάντερ Μπογκομάζ, ο περιφερειάρχης, μέσω Telegram, προσθέτοντας πως «δεν αναφέρθηκαν ούτε θύματα ούτε ζημιές».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εξαιτίας της σημερινής επίθεσης δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο διεθνές αεροδρόμιο του Καζάν, δυτικά της Μόσχας.

Ωστόσο οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και ο αριθμός των καταρριφθέντων drones αυξήθηκε.

«Εβδομήντα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ (…) 14 πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, 13 πάνω από την περιφέρεια της Τούλα, οκτώ πάνω από την περιφέρεια του Μπελγκορόντ, επτά πάνω από την περιφέρεια της Καλούγκα, πέντε πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ, τέσσερα πάνω από την περιφέρεια του Λιπέτσκ και ένα πάνω από την περιφέρεια του Ορέλ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε συνομιλίες με το Κίεβο μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το ρωσικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο Σεργκέι Σοϊγκού, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία ανακοινώνει καθημερινά την καταστροφή ουκρανικών drones που εξαπολύονται εναντίον εγκαταστάσεων στο έδαφός της.

Το Σάββατο, το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για πλήγμα σε αποθήκη πυρομαχικών στην παραμεθόρια περιφέρεια Βαρόνεζ.


πηγη