GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Φύγετε από τη Βηρυτό» - Εντολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας

«Λόγω αυξημένων ζητημάτων ασφάλειας ή απειλών» Εντολή απομάκρυνσης στους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στην Βηρυτό, έδωσε το Στέιτ Ν...

«Λόγω αυξημένων ζητημάτων ασφάλειας ή απειλών»

Εντολή απομάκρυνσης στους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στην Βηρυτό, έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λόγω του του φόβου μίας περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή. Ειδικά μετά την δολοφονία του ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε εντολή σήμερα σε ορισμένους υπαλλήλους της αμερικανική πρεσβείας στη Βηρυτό και στα μέλη της οικογένειάς τους να φύγουν από τον Λίβανο καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή.

«Το προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βηρυτό απαγορεύεται να κάνει προσωπικά ταξίδια χωρίς προηγούμενη άδεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Μπορεί να επιβληθούν πρόσθετοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στο προσωπικό υπό την ευθύνη του Αρχηγού της Αποστολής, με μικρή έως καθόλου προειδοποίηση λόγω αυξημένων ζητημάτων ασφάλειας ή απειλών» πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον έκανε επίσης «έκκληση» στου Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες επιλογές για τον τρόπο αναχώρησής τους.

πηγη