GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίσηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Τον «ξηλώνουν» με συνοπτικές διαδικασίες Τον έσυραν σε εκλογές για νέο πρόεδρο Πέρασε η πρόταση μομφής με 163 «ναι» κατά του προέδρου του ΣΥ...

Τον «ξηλώνουν» με συνοπτικές διαδικασίες

Τον έσυραν σε εκλογές για νέο πρόεδρο

Πέρασε η πρόταση μομφής με 163 «ναι» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και η ανακοίνωση του αποτελέσματος έχει προκαλέσει «σεισμό» στο κόμμα.

 Δια ζώσης ψήφισαν 210 άτομα, ενώ τηλεφωνικά ψήφισαν 76άτομα (δηλαδή φανερά;), από τα 85 που έλειπαν από την διαδικασία και κλήθηκαν από την εφορευτική επιτροπή. Συνολικά από τα 295 μέλη ψήφισαν τα 286.

Μάλιστα είχαν βρεθεί ακόμα 12 μέλη στο τηλέφωνο και ψήφισαν στο β’ γύρο. Έτσι οι αποχές είναι 9 και το σύνολο των μελών που ψήφισαν ανέβηκε στα 286.

Έτσι η πρόταση πέρασε με 163 «ναι», 120 καταψήφισαν ενώ βρέθηκαν και 3 άκυρα-λευκά.

Τα στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, είχαν χθες μία νίκη στα σημεία, καθώς πέρασε η πρότασή τους η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθούν κάλπες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στους 212, οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες, 86 να μην στηθούν, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Κάπως έτσι φαίνεται πως η άμμος στην κλεψύδρα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει.

Τώρα το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής: Από τη στιγμή που έχει αρθεί η εμπιστοσύνη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει να συγκληθεί – το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες – έκτακτο συνέδριο και εφόσον ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Δηλαδή, να προχωρήσουν σε εκλογές.

Ήδη ο Παύλος Πολάκης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ενώ και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι θα είναι «παρών» στη διαδικασία.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει συγκεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

πηγη