GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στη Γερμανία: «Μονομερής κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

Μήνυμα για το μεταναστευτικό και τις μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας που ουσιαστικά δείχνουν κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν – έστειλε ο πρ...

Μήνυμα για το μεταναστευτικό και τις μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας που ουσιαστικά δείχνουν κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν – έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο Talk Radio. 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακολουθήσει μια πιο αυστηρή δίκαιη πολιτική προς το μεταναστευτικό», είπε και ξεκαθάρισε ότι όταν έπρεπε, η Ελλάδα υπερασπίστηκε τα σύνορά της καταφέρνοντας να μειώσει τις ροές στο Αιγαιο.

Μεταναστευτικό: «Στείλαμε μήνυμα με την ενεργητική πολιτική ότι δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές»

Σχετικά με το Μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι « η αυστηρή πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση είχε αποτέλεσμα να μειωθούν οι ροές, να εξομαλυνθεί η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, και να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης ασύλου. « Στείλαμε μήνυμα με την ενεργητική πολιτική ότι δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές, εκατοντάδες εκ των οποίων είναι στη φυλακή», πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε στη στάση της Γερμανίας και της αντιδράσεις:

«Το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν είναι από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες γιατί το λύσαμε. Απασχολεί τη Γερμανία, αλλά η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν. Το να πετάξουν το μπαλάκι σε άλλες χώρες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Σε πρώτη φάση δεν μας αφορά γιατί περιορίζεται στα χερσαία σύνορα. Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη, και η Άγκυρα έχει πάρει το μήνυμα ότι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε.

«Το ελληνικό λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους και είναι προσβλητικό να διακινούνται θεωρίες συνωμοσίας. Η ενεργητική αποτροπή αποτελεί αποστολή που το λιμενικό επιτελεί. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι το λιμενικό είναι υπηρεσία υποδοχής», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγη