GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής) για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ: Μία ζοφερή υπενθύμιση της καταστροφικής πολιτικής

«Τα πενήντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι ένας μαύρος σταθμός στην ιστορία της χώρας» Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, προχώρ...

«Τα πενήντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι ένας μαύρος σταθμός στην ιστορία της χώρας»

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση για την 50ή επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας την ιστορία του κόμματος ως μια «ζοφερή υπενθύμιση της καταστροφικής πολιτικής» που, όπως τόνισε, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην Ελλάδα.

Ο κ. Δημητροκάλλης, χωρίς να μασήσει τα λόγια του, αναφέρθηκε στα πολυάριθμα σκάνδαλα και τις οικονομικές ατασθαλίες που στιγμάτισαν τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με έμφαση στο «διαβόητο Χρηματιστήριο» και τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. «Αυτά τα γεγονότα», τόνισε, «είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου». Υπενθύμισε, επίσης, την κρίση των Ιμίων το 1996, αναδεικνύοντας την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε σε τραγικές απώλειες και σε μια «ντροπιαστική εξωτερική πολιτική».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κρίση χρέους, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ φέρει τεράστια ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. «Η αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομία», δήλωσε, «οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια και την ανεργία, καταστρέφοντας την κοινωνική συνοχή και πλήττοντας ανεπανόρθωτα την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Δημητροκάλλης χαρακτήρισε τα πενήντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ως «έναν μαύρο σταθμό στην ιστορία της χώρας», γεμάτο, όπως είπε, από αποτυχίες, σκάνδαλα και οικονομική καταστροφή. «Είναι καθήκον μας», πρόσθεσε, «να μην ξεχάσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά, μακριά από τις πρακτικές που κατέστρεψαν την Ελλάδα».

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:
 
"Τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι μια ζοφερή υπενθύμιση της καταστροφικής πολιτικής που έφερε η διακυβέρνηση του στην Ελλάδα. Οι οικονομικές ατασθαλίες και τα σκάνδαλα, όπως το διαβόητο "Χρηματιστήριο" και οι μίζες στα εξοπλιστικά, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η κρίση των Ιμίων το 1996 αποκάλυψε την αδυναμία του κόμματος να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, οδηγώντας σε τραγικές απώλειες και σε μια ντροπιαστική εξωτερική πολιτική. Ταυτόχρονα, η εμπλοκή σε αμφιλεγόμενα εξοπλιστικά προγράμματα άνοιξε τον δρόμο για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και το βάθεμα της διαφθοράς.

Η αποκορύφωση ήρθε με την κρίση χρέους και την είσοδο της χώρας στα μνημόνια, για τα οποία το ΠΑΣΟΚ φέρει τεράστια ευθύνη. Η αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομία οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια και την ανεργία, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή και δημιουργώντας ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εθνική αξιοπρέπεια. Τα πενήντα χρόνια του ΠΑΣΟΚ είναι ένας μαύρος σταθμός στην ιστορία της χώρας, γεμάτος από αποτυχίες, σκάνδαλα και οικονομική καταστροφή.

Δημητροκάλλης Ιωάννης
Ανεξάρτητος Βουλευτής
Α' Ανατολικής Αττικής"