GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανεξέλεγκτη η φωτιά του Βαρνάβα πάει προς Μαραθώνα και Σταμάτα – Απόκοσμη ατμόσφαιρα στην Αττική από την τέφρα

Για ακόμη μία φορά καίγεται η Αττική Απόκοσμη ατμόσφαιρα επικρατεί σε όλη την Αττική από την τέφρα των δασών του Βαρνάβα και του Μαραθώνα: Ο...

Για ακόμη μία φορά καίγεται η Αττική

Απόκοσμη ατμόσφαιρα επικρατεί σε όλη την Αττική από την τέφρα των δασών του Βαρνάβα και του Μαραθώνα: Ο ουρανός έχει σκεπαστεί από στάχτη που πέφτει στις αυλές και της ταράτσες εκατομμυρίων κατοίκων δυσχεραίνοντας την αναπτονή και δημιουργώντας εξαιρετικά αρνητική αίσθηση.

Χιλιάδες τουρίστες πανικοβλημένοι ρωτάνε «Τι συμβαίνει;» και κανείς δεν μπορεί να τους εξηγήσει ότι για μία αφορά ακόμα την τελευταία πενταετία καίγεται ένα προάστιο της ίδιας της πρωτεύουσας και έχει σκορπιστεί παντού η τέφρα των καμένων δασών.

Η φωτιά κινείται προς τη λίμνη του Μαραθώνα παντελώς ανεξέλεγκτη. Βαρνάβας, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας – Καλέντζι, Σταμάτα και Πουρίθι απειλούνται.

Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν πάνω από 10 απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους, καθώς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.

Το μέτωπο έχει σπάσει σε 4 σημεία.

Οι φλόγες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 25 μέτρα και εκτός των εκκενώσεων δεν έχει γίνει καμία άλλη ουσιαστική ενέργεια πέρα από το ότι η φωτιά ξέφυγε καθώς τα πυροσβεστικά μέσα είναι ελάχιστα.

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση της Σταμάτας με απομάκρυνση προς Εθνική οδό μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς.

Διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

-Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ στις παραπάνω εκτροπές κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα.

19:00 Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε κομβόι οχημάτων κατά τη φωτιά στο Βαρνάβα, πραγματοποίησε η αστυνομία.

Πρόκειται για κομβόι 20 – 25 οχημάτων, το οποίο δεν μπορούσε να διαφύγει από την περιοχή λόγω του τεράστιου μετώπου της φωτιάς.

Άμεσα δόθηκε εντολή σε ομάδες ΟΠΚΕ της αστυνομίας να σπεύσουν άμεσα στην περιοχή, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους πολίτες.

πηγη