Η Σουηδία διώχνει τους αλλοδαπούς «Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί στις σουηδικές αξίες. Οι μουσουλμάνοι οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμοστού...
Η Σουηδία διώχνει τους αλλοδαπούς
«Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί στις σουηδικές αξίες. Οι μουσουλμάνοι οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμοστούν σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Βεντέτες, συμμορίες, αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί γυναικών και η σαρία δεν ανήκουν στην Σουηδία».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Σουηδή αναπληρώτρια πρωθυπουργό Ebba Busch, η οποία περιέγραψε το νέο πλαίσιο της μετανάστευσης στη χώρα της.
Πρόκειται για λόγια που δεν πρόκειται να πει ποτέ κανείς Έλληνας πρωθυπουργός καθώς η επιλογή είναι όσο περισσότεροι μουσουλμάνοι γίνεται εντός της Ελλάδας.
Από την πλευρά της η υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας, Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ τόνισε ότι ο αριθμός των εισερχόμενων μεταναστών στη Σουηδία είναι ο χαμηλότερος που έχει υπάρξει εδώ και καιρό, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής.
Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο φέτος εγκατέλειψαν τη Σουηδία σχεδόν 5.700 περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι στο παρελθόν. Και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, δήλωσε η Στένεργκαρντ. Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου είναι ο χαμηλότερος που έχει σημειωθεί από το 1997, πρόσθεσε η ίδια.
Ωστόσο, η τάση για μείωση των αιτήσεων ασύλου δεν είναι καινούργια. Ήδη το 2016 κατατέθηκαν σημαντικά λιγότερες αιτήσεις ασύλου. Συγκεκριμένα: 22.000 αιτήσεις, ένας εξαιρετικά χαμηλός αριθμός, σε σύγκριση με τις σχεδόν 156.000 αιτήσεις του προηγούμενου έτους – έναν πολύ υψηλό αριθμό για μια χώρα που μετρά σχεδόν 10 εκατ. κατοίκους συνολικά.
Τα χαμηλά ποσοστά οφείλονται στην αλλαγή πορείας της τότε σουηδικής κυβέρνησης. Ενώ η Σουηδία είχε στο παρελθόν ακολουθήσει μια αρκετά φιλελεύθερη πολιτική μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, έχοντας υποδεχτεί υψηλό αριθμό μεταναστών από χώρες σε πόλεμο ή κρίση, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, η Συρία, το Ιράκ και η Σομαλία, οι Σοσιαλδημοκράτες που βρίσκονταν τότε στην εξουσία άλλαξαν σημαντικά τη μεταναστευτική πολιτική της στα τέλη του 2015.
πηγη