GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μελέτης Μελετόπουλος: «Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας έχει αποτύχει οικτρά»

Ο διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και συγγραφέας Μελέτης Μελετόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Viewpoint και τη δημο...

Ο διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και συγγραφέας Μελέτης Μελετόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Viewpoint και τη δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη στο IRISTV.GR αναλύοντας τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που πρέπει άμεσα να διαχειριστεί η Ελλάδα και συνολικά ο δυτικός κόσμος.

«Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων διέσυρε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα»

Αναφερόμενος στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες ο κ. Μελετόπουλος τόνισε ότι «Προβάλλονται επιθετικά διάφορες κοινωνικές ομάδες εναντίων των άλλων» δηλώνοντας ότι θα  πρέπει να είμαστε υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων, αλλά όχι στη διάλυση της κοινωνίας. Σημείωσε επίσης ότι «Οι ολυμπιακοί αγώνες πρέπει επειγόντος να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους, στην Ελλάδα».

«Το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας έχει αποτύχει οικτρά»

Στο ερώτημα αν οι εισερχόμενοι πληθυσμοί τη δυνατότητα να ενταχθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ο συγγραφέας δήλωσε ότι το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας έχει αποτύχει και ότι η Ευρώπη οφείλει να διαχειριστεί άμεσα το μεταναστευτικό ζήτημα.  Ο ίδιος σημείωσε ότι «Αν το δημοκρατικό τόξο δεν αναλάβει το μεταναστευτικό, ο κόσμος θα στραφεί στην ακροδεξιά» προτρέποντας σε μια «Δημοκρατική, ανθρωπιστική, ειρηνική διακοπή της μαζικής μετανάστευσης». «Είμαστε στο παρά 1’. Ή θα υπάρξει διαχείριση ή η Ευρώπη θα βυθιστεί στο χάος» δήλωσε ο κ.Μελετόπουλος

«Τι είναι και τι δεν είναι ακροδεξιά»

Ο κ. Μελετόπουλος ανέλυσε επίσης τον ορισμό της ακροδεξιάς και κατά πόσο γίνεται κατάχρηση του όρου για πολιτική σκοπιμότητα.  Τοποθετήθηκε επίσης σχετικά με τη σχέση της Ελλάδος με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και την ποιότητα  της δημοκρατίας στη χώρα μας, προτείνοντας κοινωνικοπολιτικά μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του καθηγητή Μελέτη Μελετόπουλου στην εκπομπή Viewpoint στο IRISTV.gr





.