Η σκανδιναβική χώρα έχει τον ίδιο πληθυσμό και τον ίδιο αριθμό μεταναστών με την Ελλάδα Η Σουηδία σχεδιάζει να εισαγάγει ένα πρόγραμμα εθελο...
NEW: 🇸🇪‼️ Sweden has announced plans for a voluntary remigration scheme for migrants who have obtained Swedish citizenship but failed to integrate into Western society.
— Remix News & Views (@RMXnews) August 15, 2024
The Ministry of Justice is reviewing a proposal that would see even naturalized migrants paid a lump sum to… pic.twitter.com/utlOizmZYy
Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι πως, αν η Σουηδία, μία χώρα με εξαιρετική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, έχει φτάσει στο σημείο να εφαρμόζει μέτρα επαναπατρισμού, τότε τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μεταναστευτικό, με παρόμοια χαρακτηριστικά;
Η ιδέα για την έναρξη εισαγωγής εθελοντικών και υποχρεωτικών σε επόμενο επίπεδο, μέτρων επαναπατρισμού, έχει εδώ και καιρό αποκτήσει δυναμική ως το κίνημα «Remigration» στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με τη Σουηδία να είναι από τις πρώτες χώρες στην οποία θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.
Το κίνημα «Remigration» είναι μια πολιτική και κοινωνική πρωτοβουλία που προωθεί την ιδέα της επιστροφής των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως στις κοινωνίες υποδοχής.
Αυτή η ιδέα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη προβολή σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Γαλλίας.
What's up with Portugal? https://t.co/XfHKwCW1rJ
— European Propagandist 🇪🇺🏴☠️ (@EuropaAdAstra) August 5, 2024
Το κίνημα αυτό βασίζεται στην άποψη ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ότι η αποτυχία ενσωμάτωσης μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό αποκλεισμό και εντάσεις.
Η εθελοντική επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του κινήματος, μπορεί να είναι μια λύση τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τις κοινωνίες υποδοχής, προσφέροντας μια καλύτερη ζωή στους πρώτους και αποσυμπιέζοντας τις κοινωνικές δομές των δεύτερων.
Ταυτόχρονα, το δημογραφικό πρόβλημα λύνεται με καλές οικονομικές συνθήκες και κίνητρα για οικογένειες, σύμφωνα με το κίνημα, και όχι με άκρατη μεταναστευτική πολιτική, ανοιχτών συνόρων.
πηγη