GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανεξέλεγκτη η βία στην Βρετανία! – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια

Επί ποδός πολέμου 6.000 αστυνομικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο για νέες ταραχές Η Βρετανία αντιμετωπίζει περιστατικά σφοδρής βίας εδώ και μια εβδο...

Επί ποδός πολέμου 6.000 αστυνομικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο για νέες ταραχές

Η Βρετανία αντιμετωπίζει περιστατικά σφοδρής βίας εδώ και μια εβδομάδα, με την αστυνομία να προετοιμάζεται για περισσότερες αναταραχές.

Σήμερα, 7 Αυγούστου 2024, έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 30 διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, και περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες των διαδηλώσεων κατά της παράνομης μετανάστευσης απειλούν να στοχοποιήσουν κέντρα ασύλου και δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με μεταναστευτικά θέματα, ιδίως μετά από τις βιαιότητες των ακροαριστερών και των συμμοριών παράνομων μεταναστών, οι οποίοι επιτίθενται συνεχώς στους διαδηλωτές με πλήρη ανοχή από τους αστυνομικούς.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για την προστασία των στόχων και προειδοποίησε ότι «θα ληφθούν μέτρα κατά όσων παραβιάσουν το νόμο».

Τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως για την επίσπευση της δίωξης των εμπλεκομένων στις ταραχές, με 567 θέσεις στις φυλακές να είναι διαθέσιμες για τους καταδικασμένους.

Περίπου 400 συλλήψεις έχουν γίνει από την έναρξη των ταραχών, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά εκατό ατόμων, με πιθανές διώξεις για τρομοκρατική δράση.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προειδοποίησε τους ταραχοποιούς ότι θα αντιμετωπίσουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης και δήλωσε ότι «πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών».


πηγη