GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άρχισαν τα όργανα! Τζέι Ντι Βανς: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη ισλαμική χώρα με πυρηνικά όπλα»

Σφοδρή η αντίδραση του Λονδίνου για τη δήλωση που έκανε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ν.Τραμπ Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζ...

Σφοδρή η αντίδραση του Λονδίνου για τη δήλωση που έκανε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ν.Τραμπ

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωσή του ότι η Βρετανία υπό τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών θα είναι η πρώτη «πραγματικά ισλαμική χώρα με πυρηνικά όπλα».

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, απάντησε άμεσα, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του Βανς ως «ανάλαφρη και αβάσιμη» ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους διεθνείς συμμάχους της.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Τζέιμς Μάρεϊ, δήλωσε ότι δεν κατανοεί τι ακριβώς εννοούσε ο Βανς, προσθέτοντας περαιτέρω σύγχυση στη δήλωση αυτή. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι, που έχει προσπαθήσει να χτίσει γέφυρες με συμμάχους του Τραμπ, αντιμετωπίζει τώρα μια σοβαρή πρόκληση​​.

Ο Βανς υπερασπίζεται τη θέση του, ισχυριζόμενος ότι η αλλαγή στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου και η άνοδος των Εργατικών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των ισλαμιστικών στοιχείων στη χώρα​.

πηγη