GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι τεχνολογικές συγκρούσεις ΗΠΑ-Κίνας

Στρατής Αλεξίου Κάθε φορά που έχει ένα μικρόφωνο μπροστά της, η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο κατηγορεί τα κινεζικά ηλεκτρικά οχή...


Στρατής Αλεξίου

Κάθε φορά που έχει ένα μικρόφωνο μπροστά της, η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο κατηγορεί τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία, όπως λέει, θα μπορούσαν να γίνουν όπλα μαζικής καταστροφής στους δρόμους των ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι υποστηρίζει ότι Κινέζοι χάκερ από την ομάδα «Volt Typhoon» έχουν θέσει σε κίνδυνο τις αμερικανικές υποδομές.

Το Πεντάγωνο προειδοποιεί ότι κινεζικής κατασκευής γερανοί φορτίου ενδέχεται να ενσωματώνουν καμουφλαρισμένα κατασκοπευτικά όργανα.

Το Κογκρέσο επιμένει ότι το TikTok, δηλαδή οι Κινέζοι, έχει καταλάβει τους εγκεφάλους των Αμερικανών εφήβων…

Ο «κίτρινος κίνδυνος» επιστρέφει και είναι λογικό η Ουάσιγκτον να βρίσκεται σε νευρική κρίση, επειδή έχει χάσει σχεδόν όλες τις τεχνολογικές μάχες, που έχει δώσει ενάντια στην Κίνα. Η τεχνολογική στρατηγική της, η οποία είναι επί της ουσίας στρατιωτική, έχει αποτύχει. Οι δασμοί, οι κυρώσεις και οι πιέσεις έχουν ενθαρρύνει την Κίνα να αναπτύξει τις δικές της τοπικές εναλλακτικές λύσεις.

Ο «κίτρινος κίνδυνος» έχει δώσει τη θέση του στον «κίνδυνο της τεχνολογίας διπλής χρήσης», λένε οι ειδικοί της ασφάλειας και της άμυνας, οι οποίοι εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι τα ...


.