GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαγράφηκε από την ΚΟ της ΝΔ ο πρώην υπουργός Λ.Αυγενάκης – Εισαγγελέας θα επέμβει για την επίθεση;

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Αυγενάκης Διαγράφηκε πριν από λίγο από τη ΝΔ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το χαστ...


Δεν παραδίδει την έδρα του ο Αυγενάκης

Διαγράφηκε πριν από λίγο από τη ΝΔ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το χαστούκι που «έριξε» σε υπάλληλο του αεροδρομίου, επειδή έχασε την πτήση του.

Η διαγραφή του έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ ο ίδιος παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. η οποία και θα την επικυρώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ.Μητσοτάκης το πρωί, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Το ζήτημα όμως πλέον δεν είναι μόνο πολιτικό είναι και ποινικό. Εισαγγελέας θα επέμβει; Έτσι χαστουκίζεται κάποιος δημόσια και μένει ατιμώρητος αυτός που έκανε την πράξη;

Δηλαδή οι πολιτικοί είναι «ανώτερο είδος» από τους υπόλοιπους πολίτες;

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: Κάποιοι πολιτικοί από κάποιους πολιτικούς χώρους είναι «ανώτερο είδος» από κάποιους άλλους πολιτικούς, από άλλους πολιτικούς χώρους;

Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος μήπως και ο… ΟΗΕ; Διερωτώμεθα.

Πάντως η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο) έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το χαστούκι στον υπάλληλο.

Σημειώνεται ότι ο  Λ.Αυγενάκης κλήθηκε νωρίτερα για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά μετά αναχώρησε εκνευρισμένος.

Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα. 

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί.

Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Αλλά όπως είπαμε το ζήτημα δεν είναι πλέον μόνο πολιτικό. Υπάρχει και η ποινική πλευρά και κάτι θα πρέπει να γίνει και με αυτό…


πηγη