GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΝΑΤΟ: «Θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 5 αν πραγματοποιηθούν ρωσικές “υβριδικές” επιχειρήσεις στην Ευρώπη»

Ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οποιοδήποτε κράτος-μέλος της συμμαχίας θα μπορούσε «θεωρητικά» να ζητήσει προστασία βάσει του Άρθ...

Ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οποιοδήποτε κράτος-μέλος της συμμαχίας θα μπορούσε «θεωρητικά» να ζητήσει προστασία βάσει του Άρθρου 5 αν διενεργηθούν «ρωσικές υβριδικές επιχειρήσεις».

Το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεσμεύει κάθε κράτος-μέλος να θεωρεί ότι μια επίθεση εναντίον ενός κράτους-μέλους είναι επίθεση εναντίον όλων.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η αντίδραση της συμμαχίας στις υβριδικές επιχειρήσεις και στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από τη Μόσχα εξαρτάται από τις ενέργειες που θα συνεχίσει να λαμβάνει η Ρωσία».

Μέχρι στιγμής, κανένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.

Οι αρχές στην Πολωνία έχουν συλλάβει 18 άτομα «υπό την υποψία ότι διενεργούν εχθρικές δραστηριότητες ή σαμποτάζ σε συνεργασία με τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία» σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας.

πηγη