GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αγροτικά πειράματα στην Αφρική

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν επενδύει τα χρήματά του σε οποιαδήποτε ευκαιρία, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει προοπτική. ...

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν επενδύει τα χρήματά του σε οποιαδήποτε ευκαιρία, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει προοπτική.

Πρόσφατα, μαζί με το ίδρυμα Novo Nordisk και το Wellcome Trust, επένδυσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια για να χρηματοδοτήσει επιστημονικές έρευνες στους αγαπημένους του τομείς: κλιματική αλλαγή, παγκόσμια φτώχεια, μολυσματικές ασθένειες και μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά.

Το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς διοχέτευσε πολλά χρήματα για την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων σπόρων στην Αφρική και απέτυχε. Ίσως να προσπαθήσει και πάλι, αυτή τη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στη Γαλλία. Στην Αφρική η «αειφόρος γεωργία» ίσως να είναι μη βιώσιμη.

Ο Γκέιτς και το ίδρυμά του ήθελαν να φτιάξουν φυτικές ποικιλίες που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε έντομα και ασθένειες, σε συνεργασία με τοπικά και διεθνή ερευνητικά ιδρύματα.



.