GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αναβαθμίζεται ο στρατός της Κύπρου - Δεν θα προάγονται οι παχύσαρκοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί – Όλες οι δυναμικές αλλαγές

Δεύτερη σημαντική αλλαγή που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, με τροποποίηση των σχετικών Κανονισμών, είναι να υποβάλλονται, απροειδο...

Δεύτερη σημαντική αλλαγή που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, με τροποποίηση των σχετικών Κανονισμών, είναι να υποβάλλονται, απροειδοποίητα, σε νάρκοτεστ οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί - Η τρίτη αλλαγή αφορά τους υπαξιωματικούς Γραφείου που χάνουν μια προαγωγή.

Σειρά αλλαγών στους Κανονισμούς που διέπουν τις κρίσεις, τις προαγωγές και τις αποστρατείες στην ΕΦ δρομολογεί το Υπουργείο Άμυνας με τροποποιήσεις που κατέθεσε στη Βουλή.


Τρεις είναι οι βασικές αλλαγές που προτείνονται:


1. Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί που δεν θα κατέχουν το προσόν του φυσιολογικού βάρους, δηλαδή που είναι παχύσαρκοι, δεν θα προάγονται.

2. Θα γίνονται αιφνίδιοι έλεγχοι και θα υποβάλλονται σε νάρκοτεστ τόσο οι αξιωματικοί όσο και οι υπαξιωματικοί.

3. Οι υπαξιωματικοί γραφείου να ανελίσσονται μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή Γ’ αντί Β’ που ισχύει σήμερα.

Ουσιαστικά το Υπουργείο προσπαθεί να θέσει εκτός προαγωγών τους παχύσαρκους.

Προτείνεται η τροποποίηση των υφιστάμενων Κανονισμών ώστε η μη κατοχή του προσόντος του φυσιολογικού βάρους από τα μέλη του στρατού, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, να μην οδηγεί σε κρίση τους ως παραμένοντος στον ίδιο βαθμό αλλά σε κρίση ως διατηρητέου.

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι, η κρίση μέλους του στρατού ως παραμένοντος για δυο φορές έχει ως αποτέλεσμα τον τερματισμό της υπηρεσίας του, κάτι το οποίο δεν ισχύει για την κρίση του διατηρητέου.

Σημειώνεται ότι, για τους αξιωματικούς το προσόν του φυσιολογικού βάρους ως κριτήριο για την προαγωγή τους τέθηκε σε ισχύ την 1/1/2024 στη βάση μεταβατικής πρόνοιας που είχε περιληφθεί στους Κανονισμούς που ψηφίστηκαν το 2016 ενώ για τους υπαξιωματικούς θα τεθεί σε ισχύ την 1/1/2025 στη βάση επίσης μεταβατικής πρόνοιας που περιλήφθηκε στους Κανονισμούς που ψηφίστηκαν το 2017.

πηγη