GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός της χώρας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα στις ευρωεκλογές

Άλλη μία παραίτησή μετά από τον Ε.Μακρόν - Ο Αλεξάντερ ντε Κρόο οδηγεί τη χώρα σε εκλογές Με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του ...

Άλλη μία παραίτησή μετά από τον Ε.Μακρόν - Ο Αλεξάντερ ντε Κρόο οδηγεί τη χώρα σε εκλογές

Με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου ότι παραιτείται μετά την κατακόρυφη πτώση στα ποσοστά του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές.

Το φλαμανδικό πατριωτικό κόμμα N-VA (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο του Βελγίου, καθώς οι Φιλελεύθεροι του Κρόο κατέρρευσαν στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε. Από αύριο θα είμαι πρωθυπουργός που θα παραιτηθεί», είπε στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση. «Από αύριο θα είμαι παραιτούμενος πρωθυπουργός».

Το Open VLD σημείωσε 5,7%, σύμφωνα με τα exit polls, πτώση 2,8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2019. Ο πρόεδρος του κόμματος, Τομ Ονγκένα, είπε επίσης ότι θα παραιτηθεί.

Ο Ντε Κρου θα παραμείνει προσωρινός πρωθυπουργός μέχρι τη σύσταση νέας κυβέρνησης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση γρήγορα, με πλήρεις εξουσίες», πρόσθεσε. «Το σήμα του ψηφοφόρου είναι ξεκάθαρο».


ΠΗΓΗ