GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επίθεση στην Σεβαστούπολη: Ουκρανικοί ATACMS διαπέρασαν για 1η φορά την αντιαεροπορική ασπίδα των ρωσικών S-500 (Βίντεο)

Αυτοί οι αμερικανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστούν ακόμη και από τα ισχυρότερα ρωσικά συστήματα αεράμυνας Οι εντ...

Αυτοί οι αμερικανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστούν ακόμη και από τα ισχυρότερα ρωσικά συστήματα αεράμυνας

Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών κλιμακώθηκαν απότομα και πολύ επικίνδυνα μετά από την καταστροφική πυραυλική επίθεση στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, την οποία πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί με αμερικανικής προέλευσης όπλα. Η Ρωσία χαρακτήρισε το πλήγμα «τρομοκρατική επίθεση».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου φέτος και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών. Περισσότερα από 150 άτομα τραυματίσθηκαν στην παραλιακή περιοχή της κριμαϊκής χερσονήσου, κυρίως εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών από τους ουκρανικούς πυραύλους.

Το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας αποκάλυψε πως οι Ουκρανοί χρησιμοποιήσαν βαλλιστικούς πυραύλους τύπου ATACMS για την επίθεση, δηλαδή πυραύλους αμερικανικής παραγωγής. Αυτό το σύστημα έχει εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και αποτελεί ένα από τα φονικότερα όπλα στο ουκρανικό οπλοστάσιο σήμερα.

Το υλικό από την επίθεση ήταν πραγματικά δραματικό. Βίντεο δείχνουν ανθρώπους να ουρλιάζουν στην παραλία της Σεβαστούπολης την στιγμή που ουκρανικοί πύραυλοι τους στοχεύουν. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ περιέγραψε το πλήγμα ως «βαρβαρικό» και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πως «ευθύνονται για τον θάνατο παιδιών ρωσικής καταγωγής».

«Δεν τίθεται καν αμφιβολία για την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην επίθεση της Σεβαστούπολης» τόνισε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της ενθάρρυναν το Κίεβο να διαπράξει αυτήν την τρομοκρατική πράξη σκοτώνοντας Ρώσους αμάχους.

Οι ATACMS Διαπέρασαν την Ασπίδα του S-500

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι Ρώσοι μετέφεραν για πρώτη φορά αντιαεροπορικά συστήματα S-500 στην Κριμαία για να προστατεύσουν διάφορους στόχους. Παράλληλα, επιχειρούσαν ήδη συστήματα αεράμυνας τύπου S-400 στην εν λόγω χερσόνησο. 

Από ότι φαίνεται για πρώτη φορά ουκρανικοί πύραυλοι ATACMS κατάφεραν να διαπεράσουν την αντιαεροπορική ομπρέλα της ρωσικής αεράμυνας πάνω από την Κριμαία. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό διότι οι ATACMS μπορούν να φτάσουν μέγιστη ταχύτητα 3.700 χλμ/ώρα, αφήνοντας μόνο 3 λεπτά στα ρωσικά συστήματα να αντιδράσουν. Κατά πάσα πιθανότητα οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Οδησσό, δηλαδή από απόσταση 270 με 280 χιλιομέτρων. 

Ως αποτέλεσμα, τα ρωσικά συστήματα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και το κακό έγινε. Ρώσοι ειδικοί έχουν προτείνει πολλές φορές στο παρελθόν πως οι ουκρανικοί ATACMS πρέπει να στοχεύονται εκ των προτέρων, δηλαδή πριν εκτοξευθούν από τα συστήματα HIMARS του Κιέβου. Εάν βρεθούν στον αέρα, τότε ίσως είναι πολύ αργά για τους Ρώσους να τους αναχαιτίσουν.



πηγη