GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πλημμύρες σαρώνουν Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο και σε οικίες - Εκατοντάδες άτομα εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ...

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο και σε οικίες - Εκατοντάδες άτομα εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία το τελευταίο 24ωρο.

Στο Βέλγιο, η περιοχή της Λιέγης υπέστη ιδιαίτερα βαριά ζημιά τη νύχτα από Παρασκευή προς Σάββατο.

Στην επαρχία της Λιέγης, καταγράφηκαν περίπου 550 κλήσεις για επέμβαση, κυρίως για άντληση υδάτων, και κινητοποιήθηκαν 150 πυροσβέστες, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Στον δήμο Φορόν, στα βορειοανατολικά, το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο σε ορισμένες κατοικίες.

Το πρωί του Σαββάτου, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν από όλες τις περιοχές, με τις αρχές να διευκρινίζουν ότι οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν την παρακολούθηση της κατάστασης.

Στην Ολλανδία, δύο κατασκηνώσεις στην επαρχία Λίμπουργκ εκκενώθηκαν λόγω κινδύνου πλημμύρας, και στη Γαλλία εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέφθηκε το Κλαϊνμπλίτερσντορφ στο κρατίδιο Ζάαρλαντ και τόνισε την ανάγκη για άμεση βοήθεια.

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου, Άνκε Ρέλινγκερ, αναφέρθηκε στην κατάσταση ως την «πιο δύσκολη κατάσταση πλημμύρας» από την «πλημμύρα του αιώνα», που είχε πλήξει την περιοχή πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη και ότι υπάρχουν «σοβαρές ζημιές» σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο:


πηγη