Αυτό που έγινε και αυτό που θα βιώσουμε εάν δεν διαλυθούν τα Σκόπια, θα είναι τραγωδία για τον Ελληνισμό από δω και πέρα. Θα πρέπει να προσε...
Αυτό που έγινε και αυτό που θα βιώσουμε εάν δεν διαλυθούν τα Σκόπια, θα είναι τραγωδία για τον Ελληνισμό από δω και πέρα. Θα πρέπει να προσευχόμαστε στο Θεό να διαλυθούν τα Σκόπια. Διαφορετικά θα το πληρώσουν τα παιδιά μας πάρα πολύ ακριβά αυτό που κάναμε εμείς
Ο καθηγητής κ. Γιώργος Φίλης σχολιάζει τις τελευταίες ενέργειες της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας.
Όπως είπε ο κ. Φίλης: "Όποιος έχει διαβάσει την Πηνελόπη Δέλτα, εγώ δεν λέω τώρα να διαβάσει Βυζαντινή Ιστορία, την Πηνελόπη Δέλτα. Που ήταν το κράτος του Σαμουήλ, των Βουλγάρων; Που ήταν; Που ήταν το κέντρο του. Στα Σκόπια ήταν.
Είναι το μεσαιωνικό βουλγαρικό κράτος τα Σκόπια. Αυτό που κάνανε με εμάς, γιατί αυτό δεν το λέμε, Οι Σκοπιανοί τι κάνανε; Πήρανε την αρχαία ιστορία τη δικιά μας και τη βουλγάρικη μεσαιωνική. Δηλαδή ο Σαμουήλ, αυτός ο μεγάλος αντίπαλος του μεγαλύτερου των Ελλήνων, του Βυζαντινού αυτοκράτορα του Βουλγαροκτόνου, στην ιστορία τους δεν είναι ως Βούλγαρος.
Δηλαδή στην ιστορία τους είναι Μακεδονοκτόνος να σας το πω διαφορετικά ο Βασίλειος Β'. Δηλαδή έχουν πάρει και καπηλεύονται την ιστορία των Βουλγάρων στον Μεσαίωνα. Γιατί; Γιατί βέβαια αυτό το πληρώνουν οι ίδιοι οι Βούλγαροι που ανακίνησαν αυτό το ζήτημα με το VMRO όταν αντελήφθησαν ότι δεν μπορούν να πάρουν τη Μακεδονία ως Βούλγαροι, είπανε εντάξει, δεν μπορούμε να πάρουμε τη Μακεδονία ως Βούλγαροι, αλλά και εσείς Έλληνες δεν θα την έχετε γιατί η Μακεδονία πάει στους Μακεδόνες.
Είναι η κλασική περίπτωση του Κυπριακού. Δηλαδή θέλω να πω, για να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες τι ακριβώς παίχτηκε με τους Βούλγαρους, τους Σκοπιανούς και το Μακεδονικό, είναι μεταφερόμενο το Κυπριακό 60-70 χρόνια πριν. Το λέω τώρα πολύ χοντρικά, αλλά νομίζω ότι μας καταλαβαίνουν οι φίλες και φίλοι γιατί είναι πολύ εκπαιδευμένοι να το πω έτσι οι ακροατές μας και οι ακροατές σου Αντρέα. Γι' αυτό. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
Και επίσης να πω κάτι άλλο. Στη συμφωνία των Πρεσπών λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα τα Σκόπια και η ιστορία τους κλπ. Για σκεφτείτε το επιχείρημα αυτό. Μα ακριβώς αυτό σου λένε οι Σκοπιανοί. Δεν έχουμε καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα και δεν υπάρχει πουθενά στη συμφωνία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι στην Αρχαία Ελλάδα.
Καταλάβατε; Εμείς το λέμε. Και αφήνει τη δημιουργική ασάφεια και το δεν έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, η ιστορία τους, αυτό ακριβώς που λένε αυτοί. Ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι Έλληνας.
Τέλος. Που αναφέρεται στη συμφωνία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ελληνικής καταγωγής. Να μου το πει κάποιος ο οποίος την υπέγραψε. Που το αναφέρει; Που αναφέρεται ο Αριστοτέλης είναι Έλληνας; Που; Λοιπόν, τους δώσαμε μισό κράτος και ολόκληρο έθνος. Αυτό κάναμε με αυτή τη συμφωνία. Και τώρα δεν ερχόμαστε εμείς ως postmodern να τα λέμε.
Πρέπει να βάλεις εκπομπές που κάναμε εκείνη την εποχή. Που λέγαμε παιδιά μόλις θα μπουν στο ΝΑΤΟ, γιατί αυτό ήταν το όλο ζήτημα να μπουν στο ΝΑΤΟ, μόλις θα μπουν στο ΝΑΤΟ δεν θα μας έχουν πια ανάγκη. Και δεν θα έχουν ούτε καν τους Αμερικανούς ανάγκη. Τη δουλειά τους την κάνανε. Λοιπόν, αυτό δεν είναι πλέον προς γνώση και συμμόρφωση για τους Έλληνες.
Αυτό που έγινε και αυτό που θα βιώσουμε εάν δεν διαλυθούν τα Σκόπια, θα είναι τραγωδία για τον Ελληνισμό από δω και πέρα. Θα πρέπει να προσευχόμαστε στο Θεό να διαλυθούν τα Σκόπια. Διαφορετικά θα το πληρώσουν τα παιδιά μας πάρα πολύ ακριβά αυτό που κάναμε εμείς.
Ο στρατηγός ο Φλώρος ξεκίνησε μια πολύ καλή, είχε ξεκινήσει μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία, της Ελλάδος εν πάση περιπτώσει και του υπουργού τότε, δεν ήταν μόνο ο στρατηγός. Λοιπόν, είχε ξεκινήσει ο διάλογος των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας. Αυτές οι χώρες λοιπόν, ειδικά η Βουλγαρία και ηΣερβία. Εγώ δε λέω να το μοιράσουμε Λεωνίδα μου. Εγώ λέω ότι να αρχίσουμε να κάνουμε συνεννοήσεις μεταξύ μας και να συζητάμε σενάρια. Δεν χρειάζεται ούτε καν. Και μόνο που θα συναντηθούμε είναι. Να δεις μετά πως ... ".
Ενημέρωση και Σκέψη