Κοινό μυστικό η παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας Με τίτλο "Πόλεμος στην Ουκρανία: μια διακριτική συμμαχική στρατιω...
Κοινό μυστικό η παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας
Με τίτλο "Πόλεμος στην Ουκρανία: μια διακριτική συμμαχική στρατιωτική παρουσία" η γαλλική εφημερίδα Le Monde, αναφέρει πως οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν "για την πιθανή αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων, αποκαλύπτουν την παρουσία μελών διαφόρων δυτικών υπηρεσιών στο ουκρανικό έδαφος".
Τρεις ημέρες μετά τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, για αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στην Ουκρανία, η αντιδράσεις αυξάνονται σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, παρόλο που ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαιώνει πως κάθε του λέξη ήταν «ζυγισμένη» και «μετρημένη».
Η εφημερίδα Le Monde, υποστηρίζει ότι η Γαλλία σκοπεύει να κάνει αυτό το βήμα για να δημιουργήσει ένα "στρατηγικό δίλημμα" στη Ρωσία και να προστατεύσει ορισμένα ουκρανικά εδάφη. Μάλιστα ο Μακρόν αναζητά υποστηρικτές και γι αυτό θα ενημερώσει για τις προθεσεις του, τους ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων τους οποίους έχει καλέσει στις 7 Μαρτίου.
Το αντικείμενο της συζήτησης δεν αποκαλείπτεται, αλλά προφανώς ο γάλλος πρόεδρος αναζητεί στήριξη στη ριψοκίνδυνη απόφαση του, που θα μπορούσε να κάνει τις σειρήνες του πολέμου να ηχήσουν ξανά στη γηραιά ήπειρο.
Μια εισβολή δυνάμεων που ανήκουν στο ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος, θα μπορούσε να ωθήσει τον Πούτιν να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ακουστεί η φωνή του.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται στην αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, παρόλο που παρέχουν διάφορες μορφές υποστήριξης στην Ουκρανία.
Κοινό μυστικό
Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία έφερε στο φως την παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.
Βρετανός διπλωμάτης που συνδέεται με το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών πληροφοριών των συμμαχικών κρατών, έχουν παρουσία στην Ουκρανία.
Η προσέλευση στην Ουκρανία πολυάριθμων κρατικών παραγόντων, που ανήκουν στη σφαίρα των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, συχνά με στρατιωτικό καθεστώς, ήταν, από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης, ένα προφανές γεγονός εγγενές στη διεξαγωγή του πολέμου. Μέλη μυστικού διπλωματικού προσωπικού, «σύμβουλοι» που εισήχθησαν στα ουκρανικά γενικά επιτελεία ή ειδικές δυνάμεις κάθε είδους.
«Όλα τα συμμαχικά κράτη έχουν παρουσία στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται για μονάδες μάχης, έχουν άλλο ρόλο. Κυρίως συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό. Εάν υπάρχουν παραδόσεις όπλων, πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που παρέχουν πληροφορίες και εκπαίδευση για να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί τον εξοπλισμό. Υπάρχουν, επίσης εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών πληροφοριών», επιβεβαιώνει ουκρανική διπλωματική πηγή, η οποία χαιρετίζει την ενίσχυση της συμμαχικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα.
πηγη