GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νούμερο ένα πρόβλημα το δημογραφικό

Δελτίο Τύπου    Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2024   Νούμερο ένα πρόβλημα το δημογραφικό Συνάντηση της Δημιουργίας και του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων ...

Δελτίο Τύπου 
 
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2024

 

Νούμερο ένα πρόβλημα το δημογραφικό
Συνάντηση της Δημιουργίας και του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης

 
Το δημογραφικό, η υπογεννητικότητα αλλά και η πενιχρή δημοσιονομική αντιμετώπιση των πολύτεκνων οικογενειών από την κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημιουργίας, κ. Βαγγέλη Ακτσαλή και στον Πρόεδρο του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “Οι Άγιοι Πάντες”, κ. Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα των πολυτέκνων και τις προτάσεις τους για να δοθούν κίνητρα, που θα αυξήσουν τις γεννήσεις στη χώρα μας, αφού αυτό θα έδινε λύση και στο δημογραφικό.

Με δείκτη γεννητικότητας 1,3 η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ, ο πληθυσμός της μειώνεται και η λύση στο πρόβλημα αποτελεί ζήτημα επιβίωσης.

Διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό ταύτιση απόψεων και ο κ. Ακτσαλής, ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα συνεργατών του, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εθνικής Επιτροπής της Δημιουργίας, δεσμεύτηκε να υπάρξει στενή συνεργασία στο μέλλον μεταξύ των δυο φορέων.

Στη φωτογραφία από αριστερά: Λάκης Γιαλούρης, μέλος Δημιουργίας, Βαγγέλης Ακτσαλής, Πρόεδρος Δημιουργίας, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Πρόεδρος Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “Οι Άγιοι Πάντες”, Γιώργος Χορόζογλου, δικηγόρος του Συλλόγου, Βασίλης Πανίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας και Μάλαμας Κουφοκώτσιος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Δημιουργίας.


 



.