Περιχαρής ο Κ.Μητσοτάκης γιατί όπως αναφέρει ο ίδιος η Ελλάδα για μπήκε στις 20 ωριμότερες Δημοκρατίες μετά την ψήφιση του γάμου και της τεκ...
Περιχαρής ο Κ.Μητσοτάκης γιατί όπως αναφέρει ο ίδιος η Ελλάδα για μπήκε στις 20 ωριμότερες Δημοκρατίες μετά την ψήφιση του γάμου και της τεκνοθεσίας για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και επειδή πήρε συγχαρητήρια από δυτικές κυβερνήσεις.
Τώρα γιατί η Δημοκρατία όπως την έχει φτιάξει έχει υποστεί κριτική πανευρωπαϊκά για το κράτος δικαίου μόνο ο ίδιος το γνωρίζει αφού αυτό που δεν είχαμε, κατά τον Κ.Μητσοτάκη, ήταν να τεκνοθετούν οι ομοφυλόφιλοι.
Βέβαια η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική και σε τρεις μήνες που θα έχουμε ευρωεκλογές θα γίνει ο πραγματικός απολογισμός.
Γιατί μπορεί να λέει πάμε παρακάτω, αλλά πόσο παρακάτω θα πάει ένα κόμμα που ουσιαστικά ο αρχηγός του αμφισβητήθηκε από το 30% των βουλευτών του (και πόσοι ακόμα θα ήταν αν δεν δέχονταν πιέσεις όπως άφησε να εννοηθεί ο Α.Σαμαράς) και η πλειονότητα των ψηφοφόρων του;
Γιατί στην επαρχία όταν κατέβαιναν οι υποψήφιοι τότε βουλευτές δεν ανέφεραν ότι θα ψηφίσουν τέτοιο νομοσχέδιο ενώ δεν ξεχνούν και τις δηλώσεις του ίδιου του Κ.Μητσοτάκη για το “ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος” όταν διαφωνούσε για το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή φύλου και θεωρούσαν ότι κρατούσε τις παραδοσιακές αξίες.
Αλλά ο Κ.Μητσοτάκης θέλησε να γίνει αρεστός στην Δύση και όχι στους ψηφοφόρους που τον έβαλαν σε αυτή την θέση.
Η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη:
Θα ξεκινήσω όμως με την ισότητα στον γάμο. Γνωρίζω, το είπα άλλωστε και στη Βουλή, ότι με την ιστορική ρύθμιση για την ισότητα στον γάμο που ψηφίστηκε πανηγυρικά την Πέμπτη στη Βουλή, δεν επιλύουμε ένα πρόβλημα που αφορά την πλειονότητα της κοινωνίας, αλλά μια μειοψηφία της. Και από αυτό το πρίσμα ίσως κάποιοι ακόμη αναρωτιούνται γιατί επιμένουμε να τη θεωρούμε τόσο σημαντική.
Μα ακριβώς γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που έως σήμερα τα στερούνταν.
Η ρύθμιση χαιρετίστηκε απ’ όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, αναδείχθηκε με θετικό τρόπο από όλα τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ ως «νίκη-ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και κυρίως επιβεβαιώνει αυτό που διαπιστώνει το Democracy Index του Economist: ότι έπειτα από 16 χρόνια η Ελλάδα κατατάσσεται στις 20 ωριμότερες δημοκρατίες του κόσμου, βρίσκεται πέντε θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι αλλά και υψηλότερα από χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο.
Όπως σας είπαμε, είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση περνάει ένα νομοσχέδιο με το έτσι θέλω παρά το γεγονός ότι γνώριζε μέσω δημοσκοπήσεων ότι η κοινωνία η οποία και την εξέλεξε είναι ενάντια σε αυτό.
Συνεπώς, στην κυβέρνηση μπορεί να νομίζουν ότι επικοινωνιακά ελληνική κοινωνία θα τεθεί εκ νέου σε κατάσταση ύπνου λόγω των… μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί τα αποτελέσματα της προχθεσινής ψηφοφορίας θα την επηρεάζουν και θα την προκαλούν από εδώ και στο εξής.
Και τώρα εκδίκηση σε όσους απείχαν ή είπαν όχι;
Τη λογική να γυρίσει σελίδα θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και με τους 52 βουλευτές που κινήθηκαν στην αποχή και στο «όχι», συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που ανέβασε πολύ ψηλά τους τόνους αποδομώντας όλο το κυβερνητικό αφήγημα υπέρ του νομοσχεδίου καθώς ο πρωθυπουργός θα κινηθεί αρνητικά στους περισσότερους από τους βουλευτές που απείχαν ή καταψήφισαν, σε μια είσοδό τους στο υπουργικό σχήμα.
Δηλαδή ο ίδιος ξέρει ότι δημιουργείται μια μαγιά βουλευτών που μπορεί να δημιουργήσει φωνές εσωκομματικής αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος βεβαίως του πρώην πρωθυπουργού και αυτό πιθανόν θα φανεί στις ευρωεκλογές.
πηγη