Η Αθήνα ξεπέρασε στην εγκληματικότητα Λονδίνο και Μάντσεστερ! Την πλήρη κατάρρευση της έννομης τάξης στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η τουριστική ι...
Η Αθήνα ξεπέρασε στην εγκληματικότητα Λονδίνο και Μάντσεστερ!
Την πλήρη κατάρρευση της έννομης τάξης στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η τουριστική ιστοσελίδα Way To Stay η οποία κατατάσσει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέσα στις 20 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης σε ότι αφορά την εγκληματικότητα και την βία!
Η κατάταξη αυτή αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία επιμένει να χαρακτηρίζει τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις ως… «ασφαλείς» παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες, οι βιαιοπραγίες, οι ένοπλες ληστείες και τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων είναι καθημερινό φαινόμενο!
Μέσα σε αυτή τη λίστα λοιπόν η Αθήνα καταλαμβάνει την 11η θέση και η Θεσσαλονίκη την 19η!
Μάλιστα η Αθήνα ξεπέρασε το Λονδίνο το οποίο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από άποψη πληθυσμού και το Μάντσεστερ, το οποίο παραδοσιακά είχε «θέματα» με το οργανωμένο έγκλημα και την βία.
Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάταξη με το Παρίσι το οποίο καταλαμβάνει την 9η θέση και είναι και αυτό τρεις φορές μεγαλύτερο από την Αθήνα, ενώ αντιμετωπίζει και μεγάλα προβλήματα λόγω φυλετικών και θρησκευτικών συγκρούσεων.
Υπάρχουν ολόκληρα προάστια του Παρισιού που κατοικούνται σχεδόν εξολοκλήρου από Μαροκινούς και Αλγερινούς.
Ακόμα και η 19η θέση της Θεσσαλονίκης είναι σοβαρό θέμα καθώς πρόκειται για μία πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.
Σίγουρα δεν είναι μικρή πόλη αλλά ούτε και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να πάνε ταξίδι σε οποιαδήποτε πόλη πρέπει να γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία για τις πολιτιστικές συνήθειες, το περιβάλλον και τη φιλοσοφία των ντόπιων, ώστε να μην πέσουν θύματα κάποιας απάτης ή ακόμα και κάποιου εγκλήματος.
Έτσι, ένας σημαντικός τρόπος για να μετρηθεί το επίπεδο ασφάλειας μιας πόλης είναι μέσω του ποσοστού ανθρωποκτονιών, άλλων εγκλημάτων, ακόμη και της τρομοκρατίας.
«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίσω από τις τέλειες λήψεις για φωτογραφίες, τα μεγαλοπρεπή λιθόστρωτα δρομάκια και τη ρομαντική λάμψη των ιστορικών μνημείων, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κερδίσει τη φήμη ότι διαθέτουν μια σκοτεινή πλευρά.
Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρομαντική γοητεία της επίσκεψης σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Αθήνα, αξίζει να ερευνήσετε για να μάθετε ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες» υπογραμμίζεται στην έρευνα του Way To Stay.
Αν και μπορεί να παρατηρήσετε ότι πολλές από αυτές τις επικίνδυνες πόλεις βρίσκονται στη Γαλλία, οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες σε όλη την ήπειρο, και ορισμένες μπορεί να σας εκπλήξουν.
«Πορτοφολάδες, ναρκωτικά και εγκληματικότητα» στην Αθήνα
Το waytostay.com αναφέρει για την πρωτεύουσα της Ελλάδας ότι «όταν εξετάζουμε τις πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Αθήνα. Ενώ αυτή η διάσημη πόλη είναι γνωστή για τα απίστευτα ελληνικά μνημεία της, είναι επίσης διαβόητη για την ύπαρξη ορισμένων επικίνδυνων ζωνών, γεγονός που την καθιστά μια μη ασφαλή πόλη για να την επισκεφθείτε».
Όσον αφορά την ασφαλή διαμονή στην Αθήνα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταξιδιωτικός οδηγός προτείνει στους τουρίστες να μην περπατάνε σε ορισμένες περιοχές τη νύχτα, ιδίως στην Ομόνοια και τα Πατήσια και σε ορισμένα τμήματα του Μοναστηρακίου, της Ερμού, του Ψυρρή και της πλατείας Συντάγματος.
«Ενώ τα σοβαρά εγκλήματα, όπως τα εγκλήματα με όπλα, είναι σπάνια στην Αθήνα, θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση για μικροεγκλήματα όπως οι «πορτοφολάδες» και οι τσαντάκηδες.
Ορισμένες κακές περιοχές που αναφέραμε θεωρούνται επικίνδυνες, καθώς συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών, αναρχικές ομάδες και κλέφτες, γι’ αυτό να μένετε πάντα σε ομάδες και να αποφεύγετε αυτές τις περιοχές τη νύχτα» καταλήγει.
«Αφήστε τα τιμαλφή σας στο ξενοδοχείο» λέει για τη Θεσσαλονίκη
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη όσο η Αθήνα, αλλά είναι μια πόλη όπου πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις» αναφέρει η ιστοσελίδα.
«Αν και είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάποιο βίαιο έγκλημα σε αυτή τη δημοφιλή πόλη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πορτοφολάδες και οι μικροκλοπές είναι συνηθισμένες, ιδίως στις αστικές περιοχές και στις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές» συμπληρώνει η ιστοσελίδα.
«Έχοντας αυτό κατά νου, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, αφήνετε πάντα τα τιμαλφή σας στο ξενοδοχείο, αν κάνετε περιήγηση στα αξιοθέατα, και ίσως είναι συνετό να έχετε μαζί σας ένα ‘ψεύτικο’ πορτοφόλι ή πορτοφόλι με μερικά μετρητά σε χαλαρή μορφή για κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει» καταλήγει.
Ολόκληρη η λίστα με τις 20 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης
Μασσαλία, Γαλλία
Κόβεντρι, Ηνωμένο Βασίλειο
Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο
Μονπελιέ, Γαλλία
Νάπολη, Ιταλία
Κατάνια, Ιταλία
Λιέγη, Βέλγιο
Γκρενόμπλ, Γαλλία
Παρίσι, Γαλλία
Μάλμε, Σουηδία
Αθήνα, Ελλάδα
Νίκαια, Γαλλία
Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
Λυών, Γαλλία
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Ντνιπρο, Ουκρανία
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οδησσός, Ουκρανία
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Δουβλίνο, Ιρλανδία
πηγη