GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΟΚ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν πίσω τις επιδοτήσεις ρεύματος

Καταγγελίες ότι πάροχοι ζητούν πίσω την επιδότηση ρεύματος από μικρομεσαίες επιχειρήσεις Πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδότηση ρεύματος που είχα...

Καταγγελίες ότι πάροχοι ζητούν πίσω την επιδότηση ρεύματος από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδότηση ρεύματος που είχαν δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πλέον οι πάροχοι, μετά το «φρένο» της Κομισιόν ζητούν πίσω τα ποσά.

Όπως αποκάλυψε ο οικονομικός συντάκτης Νίκος Φιλιππίδης στο Μega κάποιοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται να ζητούν πίσω από καταναλωτές χρήματα για επιδοτήσεις που δόθηκαν το 2022.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο οικονομικός συντάκτης έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μία «τρύπα», καθώς τα προγράμματα επιδοτήσεως για καταναλωτές ήταν εγκεκριμένα και εύκολα υλοποιήσιμα.

Από την άλλη, υπήρχαν και οι επιδοτήσεις που αφορούσαν επιχειρήσεις, που χρειάζονταν συγκεκριμένη έγκριση.


Αυτό αφορά:


-700 εκ. € διεκδικούμενο ποσό,

-Επιδοτήσεις Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2022,

-Επιχειρήσεις με κατανάλωση έως 35 kVA,

-Εστιατόρια, κομμωτήρια, περίπτερα, φούρνοι.


Γιατί οι πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδότηση ρεύματος

Οι επιδοτήσεις θα ξεκινούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο και θα διαρκούσαν έως τον Δεκέμβριο του 2022. Επειδή η κατάσταση ήταν επείγουσα, διότι η ρήτρα αναπροσαρμογής «εκτόξευε» τους λογαριασμούς, έπρεπε να γίνουν οι ανακοινώσεις άμεσα και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν μπορούσε να περιμένει την έγκριση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τον Απρίλιο του 2022 ο τότε υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, άρχισε να ανακοινώσει επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, κομμωτήρια, περίπτερα, φούρνοι κλπ.

Όταν τελικά η έγκριση ήρθε στα τέλη του 2022 η Κομισιόν ενέκρινε 10 μήνες επιδοτήσεων, από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 2022, άρα άφηνε εκτός τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο, ενώ ανέφερε στη γνωμοδότηση ότι δεν πρέπει να είναι οριζόντιο το μέτρο, αλλά να ισχύει μόνο για όσες επιχειρήσεις είχαν πάρει επιδοτήσεις μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο.

Έτσι, έχει δημιουργηθεί μία «τρύπα» περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα οι πάροχοι ζητούν αυτή τη στιγμή πίσω τις επιδοτήσεις ρεύματος.


πηγη