GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ομόφωνο ΟΧΙ της Ιεράς Συνόδου στον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών

H Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σήμερα (23/1/2024) εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο της κυβέρνηση για τον γάμο των ομο...

H Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σήμερα (23/1/2024) εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο της κυβέρνηση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Ομόφωνα «όχι» λέει η Εκκλησία στον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σήμερα (23/1/2024) εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Μάλιστα, την Κυριακή (4/2/2024) αναμένεται να διαβαστεί και σχετικό κείμενο στους ναούς, ενώ ακόμα μία επιστολή αναμένεται να διαβιβαστεί προς τους βουλευτές.
«Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος κατά την εισήγηση του στην Ιερά Σύνοδο.

H μαραθώνια συνεδρίαση

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε εκτάκτως από τις 9 το πρωί της Τρίτης (23/1/2024) με βασικό θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.
Κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος ενώ πραγματοποιήθηκε και συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών, οι οποίοι μετείχαν στην Ιερά Σύνοδο.
Μάλιστα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής ομιλητών, η συνεδρίαση διήρκεσε περισσότερο με τις εκτιμήσεις και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:30 έχοντας ξεκινήσει λίγο μετά τις 09:00.
Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη.

ΠΗΓΗ