Μας κυκλώνουν από Ευρώπη και Ισραήλ μεταναστευτικά ρεύματα που θα αλλοιώσουν εθνολογικά την χώρα μας Πολύ άσχημα μαντάτα για την χώρα μας δι...
Μας κυκλώνουν από Ευρώπη και Ισραήλ μεταναστευτικά ρεύματα που θα αλλοιώσουν εθνολογικά την χώρα μας
Πολύ άσχημα μαντάτα για την χώρα μας δια στόματος Βουλγάρου αξιωματούχου υπεύθυνου για το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Σεραφίμοφ τόνισε ότι τα μεταναστευτικά κανάλια έχουν αλλάξει πορεία μέσω Ελλάδας και Σκοπίων λόγω της αυξημένης επαγρύπνησης στο εσωτερικό της Βουλγαρίας, καρφώνοντας την χώρα μας για ανικανότητα.
Ο Γιαβόρ Σεραφίμοφ, Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, αποκάλυψε σημαντική μείωση της εμπορίας ανθρώπων στα σύνορα της χώρας του, αναφέροντας μείωση 50% από τα μέσα του έτους.
Μιλώντας στο βουλγαρικό κανάλι bTV, ο Σεραφίμοφ τόνισε ότι ενώ κανένα σύνορο δεν είναι αδιαπέραστο, αλλά τα χερσαία σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας είναι τα δεύτερα πιο πολυσύχναστα και τα πιο δραστήρια στην Ευρώπη στον κόσμο.
Αναμένει ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο των πιο πολυσύχναστων παγκόσμιων συνόρων έως το 2025.
Στην αρχή του έτους, η Διεύθυνση ανέφερε μια απότομη αύξηση 50% της εισροής μεταναστών σε σύγκριση με το 2022, με μερικές μέρες να καταγράφονται 1.500 κρατούμενοι μετανάστες.
Ωστόσο, αυτή η τάση μετατοπίστηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο. Η μειωμένη κυκλοφορία αποδίδεται στους αυξημένους συνοριακούς ελέγχους, στη δημιουργία σημείων ελέγχου κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας και της Σερβίας και σε προληπτικές επιδρομές.
Ο Σεραφίμοφ τόνισε ότι τα μεταναστευτικά κανάλια έχουν αλλάξει πορεία μέσω Ελλάδας και Σκοπίων λόγω της αυξημένης επαγρύπνησης στο εσωτερικό της Βουλγαρίας.
Το εξελισσόμενο τοπίο των μεταναστευτικών προτύπων και η μετατόπιση των καναλιών εμπορίας ανθρώπων αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες στρατηγικές και τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.
Με λίγα και απλά λόγια, οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ανθρώπων και παράνομη μετανάστευση, οργιάζουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και στην συνέχεια στα ελληνοσκοπιανά με πορεία την Ευρώπη.
Η Ελλάδα θα γίνει νήσος Έλις της Ευρώπης ενώ ο Νετανιάχου αναζητά χώρες να ξεφορτώσει χιλιάδες πρόσφυγες
Σύμφωνα με τις πρόσφατες σχετικά δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου Σόλτς και του Κ. Μητσοτάκη, μετά την τελευταία συνάντηση τους η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει τόπος συγκέντρωσης μεταναστών από την Ευρώπη.
Ο μεν Έλληνας Πρωθυπουργός είχε αναφέρει στον Καγκελάριο ότι η χώρα μας σε όσους εκ των μεταναστών δίνει άσυλο, επιθυμεί την παραμονή-απασχόληση, τονίζοντας την έλλειψη εργατικών χεριών στην χώρα μας και την ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική κοινωνία, και ο δε Γερμανός Καγκελάριος είχε τονίσει την σημασία της τήρησης της συμφωνίας για το μεταναστευτικό μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να γίνει μια τεράστια αποθήκη ψυχών.
Το Ισραήλ αναζητά χώρες να αποβιβάσει χιλιάδες μετανάστες
Την ίδια χρονική περίοδο μεσούντος του πολέμου στην Γάζα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στους υποστηρικτές του ότι εργάζεται για να βρει χώρες έτοιμες να «απορροφήσουν» τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα.
Η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom είπε ότι ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλια σε μια συνεδρίαση του κόμματός του Λικούντ, στην οποία προσπάθησε να διευκρινίσει τα σχέδια του Ισραήλ για μετά το τέλος του πολέμου.
«Το πρόβλημά μας είναι οι χώρες που είναι έτοιμες να απορροφήσουν κόσμο και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Ο κόσμος ήδη συζητά τις δυνατότητες εθελούσιας μετανάστευσης", είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα που "να διασφαλίσει ότι όσοι θέλουν να φύγουν από τη Γάζα σε μια τρίτη χώρα μπορούν να το κάνουν, και αυτό πρέπει να διευθετηθεί. Έχει στρατηγική σημασία για την επόμενη μέρα του πολέμου»,είπε ο Νετανιάχου.
Η Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής μεταναστών από την Τουρκία, θα εξακολουθεί να σηκώνει το τεράστιο βάρος υποδοχής-παραμονής-απασχόλησης και ενσωμάτωσης στην Ελληνική κοινωνία, με κίνδυνο αλλοτρίωσης σημαντικών δομών και ιστών αυτής , με σημαντικότερες αυτών την θρησκεία, την άμυνα , την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα, αν τώρα προσθέσουμε ροές από ΕΕ και Ισραήλ τότε ο κίνδυνος είναι πραγματικά τεράστιος.
πηγη