GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βορίδης: «Θα ψηφίσω την τροπολογία για τις άδειες διαμονής (λαθρομεταναστών), επειδή είναι έκτακτη»!

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη άλλος ένας πολιτικός, που αναδείχθηκε και εξελίχθηκε διά του αντιμεταναστευτικού του λόγου και μάλιστα υπό το σύνθη...

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη άλλος ένας πολιτικός, που αναδείχθηκε και εξελίχθηκε διά του αντιμεταναστευτικού του λόγου και μάλιστα υπό το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στους λαθρομετανάστες», ο Μάκης Βορίδης, διαφοροποιήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ψηφίσει την έκτακτη τροπολογία για τις άδειες διαμονής μεταναστών – για την ακρίβεια λαθρομεταναστών.

Σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήτα ως προς το αν ο ίδιος θα ψηφίσει την εν λόγω τροπολογία, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε από βήματος της Βουλής, ότι η τροπολογία (για τις άδειες διαμονής) αποτελεί έκτακτη ρύθμιση, και ως τέτοια «δεν είναι η βασική επιλογή». «Εάν ήταν η βασική επιλογή θα την κάναμε τακτική. Άρα είναι μία έκτακτη ρύθμιση που προκύπτει από τις συγκεκριμένες ανάγκες», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Πρόκειται για το γνωστό ψευδαφήγημα που πιπιλίζεται εντέχνως από κυβερνητικά στελέχη εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το οποίο «υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών» και αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί είτε με νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών είτε με μετάκληση αλλοδαπών εργατών από τρίτες χώρες, όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες ασιατικές. Ψευδαφήγημα, διότι βασίζεται στη λογική ότι οι Έλληνες δεν κάνουν πια «χειρονακτικές εργασίες».

Ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τη λαθραία εργασία των λαθρομεταναστών ως αθέμιτα ανταγωνιστική στους Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι εδώ και αρκετές δεκαετίες, αδυνατώντας να επιβιώσουν στην ύπαιθρο, μετοίκησαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλάζοντας τρόπο ζωής και επαγγελματική κατεύθυνση.
Η διαδικασία αυτή ερήμωσε την ύπαιθρο και τώρα την παραδίδει στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι με την τροπολογία αυτή θα κατακλύσουν την ελληνική περιφέρεια.
Μια τροπολογία κράχτης, που επιβραβεύει την παράνομη διέλευση των συνόρων μας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και όσα είπε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, ανάλογη τροπολογία είχε αποπειραθεί να φέρει προς ψήφιση το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το νομοσχέδιο απεσύρθη ύστερα από έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Θα στοιχημάτιζε ωστόσο κανείς και ότι οι τέσσερεις υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ., μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης δεν είχαν χαρεί με το ενδεχόμενο αυτό.

Η επιχειρηματολογία Βορίδη, ότι η τροπολογία ως έκτακτη που είναι «δεν αποτελεί βασική επιλογή» είναι μάλλον ασθενής στη χώρα του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού (εκτάκτου)».
Στην πραγματικότητα, πριν καν ψηφιστεί η τροπολογία, ο Μάκης Βορίδης ψιθυρίζει στους ψηφοφόρους του ότι είναι προσωρινή και δε θα ισχύει για πάντα.
Παραδέχεται ως εκ τούτου, αφενός ότι δε συμφωνεί με την τροπολογία αυτή και αφετέρου ότι συμβιβάστηκε, προφανώς για να μη διαταράξει τις ισορροπίες στην κυβέρνηση, της οποίας είναι υπουργός.

Το γεγονός ότι η παροχή αδείας διαμονής «δεν είναι perpetual», όπως ο υπέρμαχος των ελληνικών γραμμάτων Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει – ελληνιστί «δεν είναι μόνιμη» – και ότι συνδέεται με τη διάρκεια της απασχόλησης εκάστου λαθρομετανάστη από εργοδότη στην Ελλάδα δεν αντισταθμίζει τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου έλξεως για όσους σκέφτονται να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας.
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία, έχει ανοίξει το ζήτημα των μαζικών απελάσεων και συζητάται ακόμη και από ακραιφνείς αριστερούς φορείς και πρόσωπα, δεν μπορεί η χώρα που αποτελεί μία από τις κεντρικές πύλες λαθρομεταναστευτικών ροών να λαμβάνει μέτρα και να θεσπίζει νόμους που θα επιδεινώσουν αυτήν την κατάσταση.

πηγη