GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Γαλλία ζει τα δικά της «Δεκεμβριανά»: Εμπρησμοί και καταρρεύσεις κτιρίων – Η προειδοποίηση Γάλλων Στρατηγών

Στην Γαλλία οι εικόνες από τις σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών (αρκετοί είναι ένοπλοι) και δυνάμεων ασφαλείας θυμίζουν πλέον εμπόλεμη ζώνη...


Στην Γαλλία οι εικόνες από τις σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών (αρκετοί είναι ένοπλοι) και δυνάμεων ασφαλείας θυμίζουν πλέον εμπόλεμη ζώνη:

Κτίρια καταρρέουν αφού πρώτα έχουν λεηλατηθεί από τους διαδηλωτές και μετά έχουν πυρποληθεί σε ένα πρωτοφανές κύμα βίας που πυροδότησε η δολοφονία του 19χρονού νεαρού από δυνάμεις ασφαλείας.

Μπορούμε να πούμε ότι η Γαλλία ζει τα δικά της «Δεκεμβριανά» που θυμίζουν σε όλα τα επίπεδα τον Δεκέμβριο του 2008 στην Ελλάδα και τον θάνατο του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια που προκάλεσε την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή, δέκα μήνες αργότερα κι ενώ η Ελλάδα καιγόταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2009.

Η εξέγερση όμως που συγκλονίζει την  Γαλλία φέρνει στη μνήμη την προειδοποίηση που είχαν απευθύνει το 2021 20 Γάλλοι στρατηγοί για επικείμενο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.

«Χάνουμε την Γαλλία από τους μουσουλμάνους – Θα έχουμε εμφύλιο»

Τον Φεβρουάριο του 2021 τουλάχιστον 20 Γάλλοι στρατηγοί ε.α. είχαν στείλει επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου στη Γαλλία σε περίπτωση που ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν δεν κατορθώσει να βάλει τέρμα στην αποσύνθεση της κοινωνίας η οποία προκαλείται από τους μουσουλμάνους.

Το κάλεσμα των 20 Γάλλων στρατηγών είχε γίνει  μέσω ανοικτής επιστολής στην οποία προειδοποιούσαν πως οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις έπρεπε  να αναλάβουν δράση πριν η Γαλλία πέσει στα χέρια των μουσουλμάνων.

Η ανοικτή επιστολή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Valeurs Actuelles λέγοντας ακόμη πως «ένα πραξικόπημα μπορεί να είναι αναγκαίο προκειμένου η χώρα να γλιτώσει ένα εμφύλιο πόλεμο».

Η επιστολή είχε γίνει τότε αντικείμενοι έντονης κριτικής   από την κυβέρνηση Μακρόν, η οποία την σύγκρινε με το αποτυχημένο πραξικόπημα στρατηγών κατά του τότε προέδρου Σαρλ Ντε Γκωλ πριν 60 χρόνια.

Την επιστολή υπέγραφε  πρώτος ο Γάλλος στρατηγός Christian Piquemal, πρώην διοικητής της “Λεγεώνας των Ξένων”.

Εκτός των 20 Γάλλων στρατηγών την πείχαν προσυπογράψει ακόμη 1.000 άλλοι στρατιωτικοί χαμηλότερων βαθμίδων, άλλοι ε.α. άλλοι εν ενεργεία!

«Η Γαλλία βρίσκεται σε κίνδυνο. Αντιμετωπίζει αρκετές απειλές. Ακόμη και σε αποστρατεία παραμένουμε στρατιώτες του Έθνους και κανείς υπό τις παρούσες περιστάσεις δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στην προδιαγραφόμενη μοίρα της αγαπημένης μας πατρίδας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η επιστολή έκανε λόγο  ακόμη ότι η κυβέρνηση Μακρόν, στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει τις «ορδές των προαστίων»( banlieue), (σ.σ. πρόκειται για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που έχουν περικυκλώσει τα γαλλικά αστικά κέντρα) κάτι που αν δεν αντιμετωπιστεί θα οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους».

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 17χρονου  ο οποίος δολοφονήθηκε στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού, με την προβολή του ανοιχτού φέρετρου από συγγενείς και φίλους.

Αργότερα, στην είσοδο ενός νεκροταφείου σε έναν ήσυχο λόφο της Ναντέρ με το κεντρικό Παρίσι στο βάθος, δεκάδες άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα στέκονταν κατά μήκος του δρόμου, περιμένοντας να φτάσει η σορός του εφήβου.

Ο νεαρός ετάφη στο νεκροταφείο Mont Valerien μετά την προσευχή στο τέμενος Ibn Badis. Η τελετή ήταν ιδιωτική και οι δικηγόροι της μητέρας του Ναχέλ ζήτησαν από τα μέσα ενημέρωσης να μείνουν μακριά.

Η πρόεδρος του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρι Λε Πεν είχε αντιδράσει στην επιστολή των Γάλλων στρατηγών λέγοντας τότε:

«Σας καλώ να ενταχθείτε στις γραμμές μας και να πάρετε μέρος στην επικείμενη μάχη, η οποία είναι η μάχη της Γαλλίας», έγραψε σε επιστολή της.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε επικρίνει έντονα την επιστολή, η οποία είχε δημοσιευτεί ακριβώς στην 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 26ης Απριλίου του 1961 Γάλλων στρατηγών οι οποίοι αντιτίθετο στην ανεξαρτησία της Αλγερίας η οποία ήταν γαλλική αποικία.

«Πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις»,  είχε πει η πρώην υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, η οποία συμπλήρωσε  πως οι Γάλλοι στρατιωτικοί παραβίασαν το νόμο που επιβάλλει αυστηρή ουδετερότητα στα πολιτικά ζητήματα της χώρας.

«Θα υπάρξουν ποινές αναμφίβολα. Ήδη κάλεσα τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», είχε αναφέρει τότε.


πηγη