Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο από τον θάνατό του «Έφυγε» σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, μετά από πολυήμερη ν...
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο από τον θάνατό του
«Έφυγε» σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Γιώργος Γεωργίου ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς δημοσιογράφους στην ιστορία της χώρας μας, ενώ οι «ατάκες» του έχουν μείνει στην ιστορία.
Πέραν όμως της ατάκας, ήταν ένας άνθρωπος που κατανοούσε όσο λίγοι το ποδόσφαιρο το οποίο το είχε «σπουδάσει» και το είχε αναγάγει σε επιστήμη.
Οι αναλύσεις του ήταν πλήρεις και τεκμηριωμένες και το κυριότερο κατανοητές από το ευρύ κοινό καθώς ήξερε με απλά λόγια να εκφράζει καίριες διαπιστώσεις.
Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο
Είχε νυμφευθεί δύο φορές: Το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία.
Είχε αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο, ο οποίος «έφυγε» το 2017 σε ηλικία μόλις 35 ετών λόγω της σπάνιας ασθένειας «Αταξία Φρίντριχ» που έπασχε, και την Σταυρούλα.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου
Ο Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα της Αθήνας στις 26 Μαΐου 1952. Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.
Δηλώνει οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με επικριτικό και δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του Φιλάθλου εκείνα τα χρόνια).[5][6] Τον χαρακτηρίζει η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου.
Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή έχει κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.
Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του, και μετά συνέχισε στο ραδιόφωνο του Alpha.
Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.
πηγη