GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην δημοσιότητα φωτογραφίεςς από το πλοίο που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες – Επέβαιναν 700 άτομα!

Τους 79 έφτασαν οι νεκροί παράνομοι μετανάστες από το ναυάγιο αλιευτικού που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της...


Τους 79 έφτασαν οι νεκροί παράνομοι μετανάστες από το ναυάγιο αλιευτικού που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου το οποίο εξελίσσεται σε μία τραγωδία άνευ προηγουμένου.

Υπάρχει φόβος όλων πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ώρες, καθώς πάνω στο σκάφος, εκτιμάται από τις Αρχές, ότι επέβαιναν σχεδόν 700 άτομα.

Οι παράνομοι μετανάστες – 104 εκ των οποίων έχουν διασωθεί – που επέβαιναν στο αλιευτικό που βούλιαξε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ήταν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και έπλεε για πέντε ημέρες, υπό καλές καιρικές συνθήκες μέχρι να φτάσει στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε.

Οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονταν στο αλιευτικό σκάφος δεν ήξεραν κολύμπι ενώ κανείς από τους διασωθέντες δεν έφερε σωσίβιο, κάτι που είναι συνηθισμένο σε τέτοια περιστατικά.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση είναι το πώς οι διακινητές οδήγησαν το σκάφος στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, όταν βυθίστηκε, ενώ η περιοχή δεν είναι στη συνήθη ρότα προς Ιταλία.

Μαρτυρίες αναφέρουν, δε, ότι ενώ το πλοίο έπλεε με απόλυτη μπουνάτσα, ξαφνικά υπήρξε ένας κλυδωνισμός αριστερά και μετά δεξιά και ακολούθησε η βύθιση του αλιευτικού.

Παρόμοια γεγονότα από το παρελθόν έχουν δείξει ότι τέτοιοι κλυδωνισμοί προκαλούνται από καβγάδες ανάμεσα στους επιβαίνοντες με αποτέλεσμα να προκληθούν μετατοπίσεις στο φορτίο.

Οι μαρτυρίες αυτές προκαλούν, μάλιστα, υπόνοιες για το ενδεχόμενο οι διακινητές των παράνομων μεταναστών να είχαν κλειδωμένους στα αμπάρια τους παράνομους μετανάστες προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο του σκάφους.

Την ίδια ώρα προκαλούν προβληματισμό οι φωτογραφίες που δείχνουν ένα πλοίο γεμάτο παράνομους μετανάστες, λίγη ώρα πριν τελικά αυτό βυθιστεί. 

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε λόγο για ένα υπερφορτωμένο πλοίο με στοιβαγμένους ανθρώπους.

«Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο», ανέφερε αρχικά ο κ. Αλεξίου.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μοιραίο ναυάγιο ο Εκπρόσωπος Τύπος του Λιμενικού είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε». 

πηγη