Τα πέτρινα κεφάλια που ανακαλύφθηκαν αντιπροσωπεύουν τους Έλληνες θεούς Έρωτα, τον Διόνυσο, τον ημίθεο Ηρακλή και αρκετούς άλλους θεούς α...
Τα πέτρινα κεφάλια που ανακαλύφθηκαν αντιπροσωπεύουν τους Έλληνες θεούς Έρωτα, τον Διόνυσο, τον ημίθεο Ηρακλή και αρκετούς άλλους θεούς από το ελληνικό πάνθεον
Εν μέσω των εν εξελίξει αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη Αιζανοί, στη σημερινή Τουρκία, έχουν ανακαλυφθεί πολλά κεφάλια θεών της ελληνικής μυθολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Έρωτα και του Διόνυσου.
Τα πέτρινα κεφάλια που ανακαλύφθηκαν αντιπροσωπεύουν τους Έλληνες θεούς Έρωτα (ο θεός της αγάπης), τον Διόνυσο (τον θεό του τρύγου, της οινοποιίας, των οπωρώνων και των φρούτων, της βλάστησης, της γονιμότητας, της παραφροσύνης, της τελετουργικής τρέλας, της θρησκευτικής έκστασης, της γιορτής και του θεάτρου), του ημίθεου Ηρακλής (ένας θεϊκός ήρωας στην ελληνική μυθολογία και γιος του Δία και της Αλκμήνης) και αρκετούς άλλους θεούς από το ελληνικό πάνθεον, ανέφερε η Heritage Daily.
Ανακαλύφθηκε επίσης ένα σχεδόν πλήρες άγαλμα, του οποίου έλειπε μόνο το μισό του βάθρου και το ένα πόδι του, ύψους άνω των 2 μέτρων και απεικονίζει μια ανδρική μορφή.
Δεν έχει αναφερθεί ποιον απεικονίζει το άγαλμα.
Οι Αιζανοί, που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ιδρύθηκαν ως Φρυγική πόλη στο δυτικό άκρο του βασιλείου της Φρυγίας.
Κατά την Ελληνιστική Περίοδο, η πόλη εναλλάσσεται μεταξύ των ηγεμονιών του Βασιλείου της Περγάμου και της Βιθυνίας και στη συνέχεια περιήλθε στον έλεγχο των Ρωμαίων το 133 π.Χ.
Οι ανασκαφές στην πόλη συνεχίζονται και περιλαμβάνουν την περσινή ανακάλυψη πέτρινων κεφαλών κοντά στην τελευταία ανακάλυψη, όπου οι ερευνητές ανακάλυψαν το κεφάλι της Αφροδίτης (της θεάς του έρωτα) και του Διόνυσου.
Το 2020, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα ακέφαλο άγαλμα του Ηρακλή, αν και το τελευταίο πέτρινο κεφάλι του Ηρακλή δεν ταιριάζει με το προηγούμενο άγαλμα, υποδηλώνοντας ότι απομένει να βρεθεί άλλο άγαλμα.
πηγη