Η La Repubblica είναι η εφημερίδα που πρωτοστάτησε στην κάλυψη του σκανδάλου με τις μίζες από το Κατάρ σε ευρωπαίους αξιωματούχους, λόγω ...
Η La Repubblica είναι η εφημερίδα που πρωτοστάτησε στην κάλυψη του σκανδάλου με τις μίζες από το Κατάρ σε ευρωπαίους αξιωματούχους, λόγω του γεγονότος ότι οι εγκέφαλοι της όλης υπόθεσης είναι Ιταλοί.
Σε άρθρο που ανέβασε πριν από λίγες ώρες, αναφέρει ότι η έρευνα των βελγικών αρχών πρόκειται να διευρυνθεί, «φωτογραφίζοντας» τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Γράφει συγκεκριμένα:
«Αλλά ο Panzeri (που θεωρείται εγκέφαλος του σκανδάλου) δεν δούλεψε μόνος του. Για να επιβεβαιώσετε για τις πολύ υψηλές διασυνδέσεις του, απλά δείτε το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ […] Επί του παρόντος, βοηθός του ευρωβουλευτή είχε μια ιστορία αγάπης με την αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, την Ελληνίδα Καϊλή. Όπως είπαμε, στο σπίτι τους βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά.
Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι δωροδοκίες μπορεί να οδηγήσουν αλλού: για την κυβέρνηση του Κατάρ, ο ρόλος της Καϊλή ήταν ένα πασπαρτού για να ανοίξει τις πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού. Εκτός ομάδας PSE.
Συγκεκριμένα: η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος ο Σχοινάς που σε ένα tweet του τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκθειάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, «μιας χώρας που έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία».
Γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή, η έρευνα είναι μόνο στον πρώτο βαθμό. Η Αστυνομία ήθελε να επισπεύσει τις έρευνες γιατί φοβόταν ότι, με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλά (με την έννοια των βαλιτσών με χρήματα) θα μπορούσαν να εξαφανιστούν. Μάλλον δεν είχαν άδικο.
Τις επόμενες ώρες όμως θα γίνει κατανοητό αν και πώς θα φτάσει στο δεύτερο επίπεδο: η βελγική αστυνομία ρωτά τον Πάντζερι και τον Γκιόργκι για ποιον προορίζονταν τα μετρητά, που βρέθηκαν στο σπίτι, έχοντας το υλικό από τις υποκλοπές στο χέρι. Επομένως, δεν θα μπορούν να πουν πάρα πολλά ψέματα.
Ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο συνδικαλιστής Visentini και ο πρόεδρος της ΜΚΟ No Peace without justice, Niccolò Figà-Talamanca, θα ερωτηθούν για τις σχέσεις τους με το Κατάρ. Αλλά η έρευνα θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο».
Εάν η ιταλική εφημερίδα επιβεβαιωθεί, η πολιτική κρίση που θα προκληθεί στην Ελλάδα θα είναι άνευ προηγουμένου.
https://www.makeleio.gr/