Πρόκειται για εδάφη όπως η Καστοριά, η Θεσπρωτία και η Ήπειρο τα οποία οι Αλβανοί του Κοσόβου θέλουν να συμπεριλάβουν όταν ...ενωθούν με ...
Πρόκειται για εδάφη όπως η Καστοριά, η Θεσπρωτία και η Ήπειρο τα οποία οι Αλβανοί του Κοσόβου θέλουν να συμπεριλάβουν όταν ...ενωθούν με την Αλβανία.
Η πρόκληση είναι σοβαρή και διαρκής και δεν αφορά μόνο την Τουρκία αλλά και το αλβανικό εθνικιστικό σχέδιο κατά της Ελλάδος
Μια τρομερή αποκάλυψη έκανε ο Ντούσαν Σπασόγεβιτς Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα αποκαλύπτοντας φωτογραφία της ανώτατης ηγεσία του Κοσόβου με χάρτη της αποκαλούμενης "Μεγάλης Αλβανίας", που συμπεριλαμβάνει και ελληνικά εδάφη, προκαλώντας ολόκληρο τον ελληνισμό.
Πρόκειται για εδάφη όπως η Καστοριά, η Θεσπρωτία και η Ήπειρο τα οποία οι Αλβανοί του Κοσόβου θέλουν να συμπεριλάβουν όταν ...ενωθούν με την Αλβανία.
Η πρόκληση είναι σοβαρή και διαρκής και δεν αφορά μόνο την Τουρκία αλλά και το αλβανικό εθνικιστικό σχέδιο κατά της Ελλάδος.
Οι καιροσκόποι και εθνικολαϊκιστές, ο «πρωθυπουργός» και η «πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι και Βιόσα Οσμάνι, προωθούν το μεγαλοεθνικιστκό σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας προσαρτίζοντας τμήματα της Σερβίας και της Ελλάδας.
— Dušan S. Spasojević (@DS_Spasojevic) December 14, 2022
Ο λύκος κι αν εγέρασε δεν άλλαξ´ η προβιά του. pic.twitter.com/tmzxdo72uy
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς περιόδευσε το βράδυ της Τρίτης στη μονάδα Χωροφυλακής στο Κράλιεβο «για να επιθεωρήσει ο ίδιος τη μαχητική ετοιμότητα των μελών της μονάδας», ανέφερε δελτίο τύπου του υπουργείου.
Ο Γκάσιτς ανέφερε ότι όλες οι ικανότητες του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης πολεμικής ετοιμότητας, προσθέτοντας ότι τα μέλη της Χωροφυλακής είναι έτοιμα να φέρουν εις πέρας οποιοδήποτε έργο τους ανατεθεί από τη σερβική ηγεσία.
Κατά την περιοδεία του στη βάση, ο υπουργός Γκάσιτς μίλησε με μέλη της μονάδας και είπε ότι είναι αφοσιωμένοι και αφοσιωμένοι στην προστασία των Σέρβων πολιτών, ανέφερε το δελτίο τύπου του.
Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησαν παράνομη αλλαγή εξουσίας στον δήμο της Βορειας Μιτρόβιτσα , στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο Σέρβος επικεφαλής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο, Πέταρ Πέτκοβιτς.
«Οι Αλβανοί, μέσω βίας και μονομερών ενεργειών, κατέλαβαν τις έδρες των Σέρβων αξιωματούχων στο σερβικό δήμο της Kosovska Mitrovica, αν και κανείς δεν τους ψήφισε και δεν έχουν καμία υποστήριξη από τον σερβικό λαό», είπε ο Πέτκοβιτς.
«Τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κύριος στόχος της Πρίστινα και του Αλμπίν Κούρτι (πρωθυπουργός του αυτοαποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου) είναι να μην υπάρχει ούτε ένας Σέρβος στο βορρά», τόνισε ο Πέταρ Πέτκοβιτς.
Την Τετάρτη, μέλη της «αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου» εισέβαλαν στον σερβικό δήμο, και πραγματοποίησαν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεω του οποίου διόρισαν μόνο Αλβανούς.
Οι διορισμένοι αξιωματούχοι έδωσαν και «όρκο», μετά τον οποίο, «εξέλεξαν» τον επικεφαλής του δήμου, η πλειψοφία του οποίου είναι Σέρβοι.
Οι ένοπλοι σχηματισμοί του Κοσσυφοπεδίου κατέλαβαν την εξουσία στο δήμο Severna Mitrovica.
Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι στη Σερβία αντέδρασαν εξαιρετικά αρνητικά σε τέτοιες ενέργειες, ειδικά από τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις παρείχαν βοήθεια στη βίαιη κατάληψη της εξουσίας από τους ένοπλους σχηματισμούς.
Προφανώς, σε σχέση με τέτοιες ενέργειες, οι σερβικές αρχές θα είναι έτοιμες να λάβουν ριζικά μέτρα κατά του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά επειδή μεγάλος αριθμός σερβικών στρατευμάτων είναι επί του παρόντος συγκεντρωμένος στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.
«Σήμερα, με νομική βία και μονομερείς ενέργειες, οι Αλβανοί κατέλαβαν τις βουλευτικές θέσεις που ανήκουν σε Σέρβους στον σερβικό δήμο Kosovska Mitrovica, αν και κανείς δεν τους ψήφισε και δεν έχουν καμία υποστήριξη από τον σερβικό λαό» , είπε ο επικεφαλής της Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και Ρίψεις υπό το Υπουργικό Συμβούλιο της Σερβίας Petar Petkovic
Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Η αντιπαράθεση μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου θα μπορούσε να κλιμακωθεί σημαντικά καθώς οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην ΕΕ, πράγμα που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις για τις ενέργειες της Πρίστινα, αρνούμενη οποιαδήποτε συμφωνία με το Βελιγράδι, κάτι που είναι πιθανό. λόγω του ότι η Σερβία διατηρεί φιλορωσική πολιτική.
πηγη