"Θα καταλήξουν εκεί που κατέληξαν οι προκάτοχοί τους" Ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε, την Κυριακή, την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πυροβόλ...
"Θα καταλήξουν εκεί που κατέληξαν οι προκάτοχοί τους"
Ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε, την Κυριακή, την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «πυροβόλησε» έμμεσα την Ουγγαρία, μέσω των κυρώσεων που επέβαλε κατά της Ρωσίας.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις που στοχεύουν στην τιμωρία της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία αποτελούν «βόμβα» για την οικονομία της Ουγγαρίας. «Ας μην ανησυχούμε για εκείνους που πυροβολούν την Ουγγαρία κρυμμένη στις σκιές, από κάπου στις σκοπιές των Βρυξελλών», δήλωσε ο Όρμπαν σε ομιλία του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής για τον εορτασμό της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956, που πραγματοποιήθηκε μετά την εισβολή των Σοβιετικών στρατευμάτων στην χώρα.
«Θα καταλήξουν εκεί που κατέληξαν οι προκάτοχοί τους», πρόσθεσε ο Όρμπαν, προβλέποντας μια μοίρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρόμοια με αυτή του σοβιετικού μπλοκ, που κατέρρευσε μεταξύ 1989 και 1991, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Αυτή η ομιλία απηχεί την έναρξη στα μέσα Οκτωβρίου μιας «εθνικής διαβούλευσης» για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας, την οποία ο Βίκτορ Όρμπαν συνεχίζει να κατηγορεί, παρόλο που τις ψήφισε μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους του..
Στην πρωτεύουσα και στην υπόλοιπη χώρα, αναρτήθηκαν αφίσες με ένα μήνυμα που πλαισιώνεται από έναν πύραυλο: «Οι κυρώσεις της ΕΕ μας καταστρέφουν!». «Πόλεμος προ των πυλών μας, οικονομική κρίση και οικονομική επιβράδυνση στην ΕΕ, εισβολή μεταναστών στο νότο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλά προβλήματα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, την Κυριακή, διαβεβαιώνοντας ότι «η ισχυρή και ενωμένη κυβέρνησή του θα το ξεπεράσει.".
Από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Όρμπαν, σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο, φρόντισε να διατηρήσει καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο για να συνεχίσει να λαμβάνει φυσικό αέριο και πετρέλαιο, παρά την αιματηρή εισβολή που λαμβάνει χώρα στα σύνορά του και παρά το γεγονός ότι συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας πέρασε από ρωσική εισβολή το 1956.
Την ίδια στιγμή, η Ουγγαρία αρνήθηκε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, επικρίνοντας, ταυτόχρονα, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς αυτό.
πηγη