Η ατάκα του Α/ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο Στρατηγό Όσοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, την Τρίτη το πρωί, σίγ...
Η ατάκα του Α/ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο Στρατηγό
Όσοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, την Τρίτη το πρωί, σίγουρα θα πρόσεξαν μια ασυνήθιστη σύναξη στρατηγών.
Ήταν 30 στρατηγοί, όσες και οι χώρες του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και ένας Τούρκος στρατηγός, σύμφωνα με την στήλη "Βηματοδότης" της γνωστής εφημερίδας "το Βήμα".
Και η στήλη ''Βηματοδότης'', συνεχίζει, μα, πιθανόν να πείτε, Τούρκος και μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματικός να βρίσκεται στο ελληνικό Πεντάγωνο, την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις ρητορικές της επιθέσεις εναντίον της χώρας μας και την επομένη ημέρα της υπογραφής του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και εξόργισε την Αθήνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βουλή της Λιβύης;
Αυτός είναι ο λόγος
Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε προσκαλέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους στρατιωτικούς αντιπρόσωπους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και βεβαίως ήρθε και ο Τούρκος, που είχε τον βαθμό του υποστράτήγου.
Προσήλθε λοιπόν στη σύνοδο αυτή και τα άκουσε για καλά: Άκουσε συγκεκριμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει λόγο (και να συμφωνούν οι υπόλοιποι στρατηγοί του ΝΑΤΟ μαζί του) για την ανάγκη σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, ότι δεν γίνεται και δεν επιτρέπει το διεθνές δίκαιο να «ξαναζωγραφίζεται η Γεωγραφία», ότι τα σύνορα είναι απαραβίαστα και ότι όσοι επιδιώκουν όλα αυτά δεν έχουν σχέση στο διεθνές σύστημα.
Αυτά είπε και τα άκουσαν όλοι οι στρατηγοί, σε μια πολιτισμένη συζήτηση στα πλαίσια βεβαίως των ενδιαφερόντων του ΝΑΤΟ.
Την ώρα μάλιστα που ο Α/ΓΕΕΘΑ τους παρέδιδε την αναμνηστική πλακέτα, γύρισε και είπε στον Τούρκο: «Ελπίζω του χρόνου να είμαστε 32 και όχι 30», θέτοντας σαφέστατα το θέμα της έγκρισης από την Τουρκία της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ''το Βήμα''.
Σε τι αναφέρθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός αναφέρθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις της στην αρχιτεκτονική ασφαλείας του ευρωατλαντικού χώρου, στην συνδρομή της Ελλάδος με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια, καθώς και στον μετασχηματισμό της Συμμαχίας τόσο ως προς την αμυντική θωράκιση της Ανατολικής Πτέρυγάς της, όσο και με την επικείμενη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO.
Στην συνέχεια επεσήμανε τον ρόλο της Ελλάδος, η οποία προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας συνεισφέρει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής, και τόνισε μεταξύ άλλων τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη με την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στα κράτη – μέλη του NATO και στις στρατιωτικές δυνάμεις τους.
Τέλος αναφέρθηκε στην εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας με χώρες των Βαλκανίων, με τις περισσότερες Αραβικές Χώρες και το Ισραήλ, καθώς και στην συνεργασία με συμμάχους και εταίρους σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο, προωθώντας την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
πηγη