Μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές αποκαλύψεις των τελευταίων χρόνων που έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά στα ελληνικά ΜΜΕ πέρασε δυστ...
Μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές αποκαλύψεις των τελευταίων χρόνων που έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά στα ελληνικά ΜΜΕ πέρασε δυστυχώς απαρατήρητη, είναι η αποκάλυψη του αρχαίου Ναού της Αθηνάς Πολιάδος στη Λάρισα, στην περιοχή της αρχαίας ακρόπολης της πόλης, στον σημερινό λόφο του Φρουρίου.
Ως Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο χώρο των ανασκαφών και ενημερωθήκαμε αρμοδίως από τους αρχαιολόγους και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο του Φρουρίου μεταξύ άλλων ευρημάτων, στο ανατολικό ήμισυ του υφιστάμενου σκάμματος αποκαλύφθηκε εν μέρει ισχυρή κατασκευή που συνιστούσε τον στερεοβάτη αρχαίου ναού ο οποίος ταυτίζεται με τον γνωστό από τις επιγραφές και τους αρχαίους συγγραφείς ναό της Αθηνάς Πολιάδος.
Είναι κατασκευασμένος από μεγάλες σχιστολιθικές πλάκες σε επάλληλες στρώσεις και διατηρείται σε ύψος περίπου 80 εκ.
Η λατρεία της Αθηνάς στο λόφο καθιερώθηκε από την αρχαϊκή περίοδο (750 π.Χ.- 480 π.Χ.) και ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ναϊκού οικοδομήματος των αρχαϊκών -πρώιμων κλασσικών χρόνων αποτελούν τα αρχιτεκτονικά μέλη από ψαμμολιθικό υλικό που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή, ωστόσο ο στερεοβάτης πρέπει να ανήκει σε ναό της ελληνιστικής ή και της ρωμαϊκής εποχής.
Τη συγκεκριμένη χρονολόγηση ενισχύει μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που βρέθηκε εντοιχισμένο ως οικοδομικό υλικό στα θεμέλια του δυτικού πεσσού του Μπεζεστενίου και εκτίθεται ήδη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισα
Τα σημαντικά αυτά αρχαιολογικά ευρήματα έρχονται στο φως σε μία κρίσιμη πολιτικά στιγμή για τον Ελληνισμό που βάλλεται όχι μόνο από τους εξωτερικούς εχθρούς της Πατρίδας αλλά και από ανθέλληνες πολιτικούς που φροντίζουν να αποκρύπτουν επιμελώς οτιδήποτε θα ανύψωνε το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων στην δυστοπική εποχή που βιώνουμε.
Ως Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα για την Παιδεία έχει τονιστεί η αναγκαιότητα της σύνδεσης του μαθήματος της Ιστορίας με την Αρχαιολογία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται Ιστορία με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας έχοντας ορθολογιστική προσέγγιση για τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα και τους τομείς στους οποίους διέπρεψε το Ελληνικό Πνεύμα.
Μόνο έτσι θα υποστηρίξουμε και θα ενισχύσουμε ότι η αρχαιολογική σκαπάνη επιβεβαιώνει για την συνέχεια των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Η επίγνωση της ιστορικής διαχρονικότητας της Φυλής ενδυναμώνει και διαφυλάσσει πρωτίστως την Εθνική μας ταυτότητα ενώ εξασφαλίζει την επιβίωσή μας εις το διηνεκές.
Η γνώση, η επιστήμη και ο Ελληνικός πολιτισμός μεταλαμπαδεύονται έτσι στις επόμενες γενεές Ελλήνων.
Μαρία Μπίλλη
Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων
Μέλος Πανελληνίου Συμβουλίου
Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ
Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας
.