GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επιχείρηση αυτοκτονίας Ουκρανών! Αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης στο Φιδονήσι με σοβαρές απώλειες

Οι Ρώσοι αντιαεροπορικοί πυροβολητές κατέρριψαν ένα ουκρανικό βομβαρδιστικό Su-24, ένα μαχητικό Su-27 και τρία ελικόπτερα Mi-8, καθώς και...


Οι Ρώσοι αντιαεροπορικοί πυροβολητές κατέρριψαν ένα ουκρανικό βομβαρδιστικό Su-24, ένα μαχητικό Su-27 και τρία ελικόπτερα Mi-8, καθώς και δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 πάνω από το νησί

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν μια κορβέτα project 1241 των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην Οδησσό, καθώς και δύο ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24 και ένα ελικόπτερο Mi-24 πάνω από το Φιδονήσι.

Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ στις 8 Μαΐου.

Μια μέρα νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν απόπειρα να καταλάβουν το Φιδονήσι.

Η ουκρανική πλευρά χρησιμοποίησε ελικόπτερα και το σκάφος Stanislav, αλλά οι Ρώσοι αντιαεροπορικοί πυροβολητές κατέρριψαν ένα ουκρανικό βομβαρδιστικό Su-24, ένα μαχητικό Su-27 και τρία ελικόπτερα Mi-8, καθώς και δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 πάνω από το νησί.

Όσον αφορά τις επίσημες ουκρανικές πηγές, η πρωινή σύνοψη του Γενικού Επιτελείου για τις 8 Μαΐου δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για τις εχθροπραξίες στο Φιδονήσι.

Η ενημέρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν περιέχει τίποτα για την καταστροφή του ρωσικού πλοίου «Serna», που ανακοινώθηκε στις 7 Μαΐου από την υπηρεσία Τύπου του στόλου Zhovto-Blakyt.

Μισθωτοί μέσα στο Γραφείο του Προέδρου (OP) της Ουκρανίας ανέφεραν ότι υπήρξε επείγον αίτημα των δυτικών «συμμάχων» προς το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «να δημιουργήσει μια μεγάλη νίκη στον τομέα των πληροφοριών πριν από τις 9 Μαΐου».

Γεγονός είναι ότι στο φόντο της πτώσης της Μαριούπολης, του καζανιού του Ιζιούμ, καθώς και της απώλειας της βασικής οχυρωμένης περιοχής Ποπάσναγια, αναμένεται ισχυρή πτώση της δημοτικότητας του Ζελένσκι και για να μην συμβεί αυτό, οι πολιτικοί επιστήμονες του καθεστώτος του Κιέβου απαίτησαν να δημιουργήσει ένα αντίβαρο.

Η κατάληψη του Φιδονησίου θεωρείτο ως η πιο σημαντική νίκη, που θα άνοιγε τη θαλάσσια διαμετακόμιση εμπορευμάτων από τη Ρουμανία στην Οδησσό.

Έτσι, τρία μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-8, πιθανότατα φορτωμένα από την ουκρανική αποβατική δύναμη, έπρεπε να προσγειώσουν 72 μαχητές, με βάση την επιβατική ικανότητα των ελικοπτέρων.

Όσον αφορά το σκάφος εφόδου «Stanislav», σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του, έχει εκτόπισμα 53 τόνων, ελέγχεται από πλήρωμα 5 ατόμων και έχει ικανότητα απόβασης έως 36 άτομα.

Σύνολο: περισσότεροι από 100 μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση στο νησί.

Είναι σημαντικό εδώ να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 8 Μαΐου, σημειώθηκαν περισσότερα από 30 πλήγματα ρωσικών πυραύλων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κοντινή περιοχή της Οδησσού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ότι, παρά την αυστηρή λογοκρισία του καθεστώτος του Κιέβου, διεισδύει στο ukrnet, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναμένει μεγάλη επίθεση από τον ρωσικό στρατό προκειμένου να αποκλείσει τον Νικολάεφ και να καταστρέψει την ομάδα στρατευμάτων που σταθμεύουν στην Οδησσό.

Μάλιστα, γίνεται ολικός πυραυλικός καθαρισμός αποθηκών, καθώς και καταστροφή αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών έλξης και υπολειμμάτων αεράμυνας.

Και, το πιο σημαντικό, στην Οδησσό δεν υπάρχουν καλά εκπαιδευμένοι φανατικοί όπως οι μαχητές του Αζόφ.

Όλα τα ετοιμοπόλεμα στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί τώρα στο Ντονμπάς, και ακόμη και μονάδες προσωπικού έχουν αποσυρθεί από το Κίεβο για την «υπέρβαση» του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις Ουκρανών ειδικών, η επίθεση δεν θα είναι γρήγορη, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να τελειώσει με πλήρη «αποκοπή της ακτής της Μαύρης Θάλασσας».

Ο ρόλος του Φιδονησίου στην αμυντική διάταξη των Ουκρανών είναι απλά γιγάντιος.

Αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν καταλάβει το νησί, τότε, δεν υπάρχει αμφιβολία, θα το είχαν γεμίσει με δυτικά συστήματα αεράμυνας και κατά πλοίων για να δημιουργήσουν μια θαλάσσια γέφυρα Ρουμανίας-Ουκρανίας.

πηγη