GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δοκιμή όπλου λέιζερ στη Μέση Ανατολή από το Αμερικανικό Ναυτικό (ΦΩΤΟ)

Το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ένα όπλο λέιζερ υψηλής ενέργειας για να καταστρέψει έναν πλωτό στόχο στον Κόλπο του Άντεν. Η δοκιμή πρ...



Το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ένα όπλο λέιζερ υψηλής ενέργειας για να καταστρέψει έναν πλωτό στόχο στον Κόλπο του Άντεν.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε μια πλωτή οδό που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, γνωστή για τη στρατηγική της σημασία.

Την Τρίτη, το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποίησε ένα πρωτότυπο σύστημα επίδειξης όπλων λέιζερ (LWSD) για να καταστρέψει επιτυχώς έναν πλωτό εκπαιδευτικό στόχο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πέμπτος Αμερικανικός Στόλος του ναυτικού.

Το όπλο, που θεωρείται συνέχεια της επόμενης γενιάς του υπάρχοντος οπλικού συστήματος λέιζερ (LaWS), τοποθετήθηκε στο USS Portland, ένα αμφίβιο πλοίο αποβάθρας μεταφορών.


Φωτογραφίες ειδικών χρωμάτων  που κοινοποιήθηκαν από το ναυτικό δείχνουν μια ακτίνα λέιζερ να εκπέμπεται από την πλώρη του πλοίου και να εστιάζει στον στατικό στόχο.

Με ισχύ 150 κιλοβάτ, το LWSD είναι το ισχυρότερο λέιζερ του ναυτικού, περίπου πέντε φορές πιο ισχυρό από το LaWS των 30 κιλοβάτ, το οποίο είναι ικανό να καταρρίψει μικρά αεροσκάφη.

Η δοκιμαστική βολή της Τρίτης δεν ήταν η πρώτη της δοκιμαστικής βολής, καθώς το όπλο χρησιμοποιήθηκε πέρυσι για την κατάρριψη ενός drone πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η τελευταία δοκιμή, ωστόσο, διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερο μέρος του κόσμου

Ο Κόλπος του Άντεν χωρίζει την Ανατολική Αφρική από την Αραβική Χερσόνησο και τα νερά του ξεβράζονται στις νότιες ακτές της Υεμένης, όπου ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και υπό την αιγίδα των ΗΠΑ διεξάγει πόλεμο κατά των ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν από το 2015.

Ο πέμπτος στόλος ανέφερε μόνο εν συντομία τη σημασία της δοκιμής του LWSD στον Κόλπο του Άντεν, δηλώνοντας την Τετάρτη ότι «η γεωγραφία, το κλίμα και η στρατηγική σημασία της περιοχής προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον για τεχνολογική καινοτομία».


πηγη