Τρεις αλλοδαποί είχαν πει ότι εμπορεύονταν από αυτόν κοκαΐνη Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ...
Τρεις αλλοδαποί είχαν πει ότι εμπορεύονταν από αυτόν κοκαΐνη
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Παναγιώτης - Κίμωνας Ευστρατίου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με χρήση κοκαΐνης από τρεις ανήλικους - κατά δήλωση τους - αλλοδαπούς.
Όπως επισημαίνει παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Η παραίτηση του υπεβλήθη την περασμένη Παρασκευή.
Το περιστατικό
Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην Ηλιούπολη, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά και έναν Ινδό, να βγαίνουν (!) από την πολυκατοικία όπου κατοικεί ο δικαστικός και τους σταμάτησαν για έλεγχο.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου, ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει.
Ακολούθησε επικοινωνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για να γίνει έρευνα στην κατοικία του δικαστικού.
Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε εκεί κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης.
Σε βάρος των τριών ανηλίκων έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν συνελήφθη καθώς ισχύει ακαταδίωκτο και ακολουθείται άλλη διαδικασία λόγω της ιδιότητάς του για τους δικαστικούς.
Να σημειώσουμε ότι ο 66χρονος δικαστικός είναι στενός φίλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Είχε ψηφίσει υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών
Μπορεί να είναι κάτι τυχαίο, μπορεί και όχι.
Όμως το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, μια μέρα αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή το ΣτΕ έκανε πάλι τα δικά του και έβγαζε συνταγματικούς τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ.
Ο Π.Ευστρατίου είχε ψηφίσει υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ.
Να σημειώσουμε ότι την συγκεκριμένη ψήφιση την χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλους πολίτες, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι «όλες οι αποφάσεις μας έχουν «περάσει» και από τα ελληνικά δικαστήρια, όπως η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΜΑΚ.
Σε όλη την Ευρώπη γίνεται έντονη συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επιπλέον.
Πέραν της συνταγματικής διάστασης, υπάρχει μια πιο σημαντική: το μέτρο δεν είναι ούτε τιμωρητικό ούτε εισπρακτικό, αλλά λαμβάνεται, ώστε να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση για να εμβολιαστούν και να αξιοποιήσουν οι πολίτες αυτό το δώρο της επιστήμης».