ΣΚΑΝΔΑΛΟ που θα κάνει παγκόσμιο ΠΑΤΑΓΟ!!! Ο Νόμος περί Ελευθερίας Πληροφοριών ( FOIA ) είναι ένας ομοσπονδιακός αμερικανικός νόμος περί ...
ΣΚΑΝΔΑΛΟ που θα κάνει παγκόσμιο ΠΑΤΑΓΟ!!!
Ο Νόμος περί Ελευθερίας Πληροφοριών ( FOIA ) είναι ένας ομοσπονδιακός αμερικανικός νόμος περί ελευθερίας πληροφοριών που απαιτεί την πλήρη ή μερική αποκάλυψη πληροφοριών και εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης, που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί προηγουμένως, κατόπιν αιτήματος.
Τι συνέβη όμως σύμφωνα με το Reuters;;;
Τα αιτήματα χρειάζονται χρόνο για να ικανοποιηθούν, όταν, ωστόσο, μια ομάδα επιστημόνων ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μοιραστεί τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε για την αδειοδότηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τυπικής γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας.
Περισσότερο από 55 χρόνια!!! Αυτός είναι το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο, ο Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) προτείνει ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επανεξέτασης και αποδέσμευσης του θησαυρού εγγράφων που σχετίζονται με το εμβόλιο και ανταποκρίνονται στο αίτημα.
Εάν ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας συμφωνήσει, οι ενάγοντες της Δημόσιας Υγείας και των Επαγγελματιών Ιατρών για την, Διαφάνεια μπορούν να περιμένουν για να δουν το πλήρες αρχείο μέχρι το 2076.
Αυτά τα γράφει το πρακτορείο Reuters.
Ο νόμος FOIA του 1967 απαιτεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να απαντούν σε αιτήματα πληροφοριών εντός 20 εργάσιμων ημερών. Ωστόσο, ο χρόνος που χρειάζεται για να λάβετε τα έγγραφα «θα ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αιτήματος και τυχόν συσσωρευμένα αιτήματα που εκκρεμούν ήδη στην υπηρεσία», σύμφωνα με τον κεντρικό ιστότοπο της κυβέρνησης FOIA .
Οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπούν την FDA σημειώνουν στα δικαστικά έγγραφα ότι οι ενάγοντες αναζητούν μια τεράστια ποσότητα υλικού που σχετίζεται με το εμβόλιο – περίπου 329.000 σελίδες!!!
Οι ενάγοντες, μια ομάδα περισσότερων από 30 καθηγητών και επιστημόνων από πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων των Yale, Harvard, UCLA και Brown, κατέθεσαν μήνυση τον Σεπτέμβριο στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας, ζητώντας ταχεία πρόσβαση στα αρχεία.
Λένε ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών θα μπορούσε να βοηθήσει να καθησυχαστούν οι σκεπτικιστές του εμβολίου ότι το εμβόλιο είναι πράγματι «ασφαλές και αποτελεσματικό και, επομένως, να αυξήσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της Pfizer».
O FDA όμως ισχυρίζεται πως τα αρχεία πρέπει να αναθεωρηθούν για να διαγραφούν «εμπιστευτικές επιχειρηματικές και εμπορικές πληροφορίες της Pfizer ή της BioNTech και προσωπικές πληροφορίες απορρήτου ασθενών που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές», έγραψαν οι δικηγόροι του DOJ σε κοινή έκθεση που κατατέθηκε την Δευτέρα.
Ο FDA προτείνει την κυκλοφορία 500 σελίδων το μήνα σε κυλιόμενη βάση, ισχυριζόμενος ότι το υποκατάστημα που θα χειριζόταν την αναθεώρηση έχει μόνο 10 υπαλλήλους και αυτή την στιγμή επεξεργάζεται περίπου 400 άλλα αιτήματα FOIA.
ΑΡΑΓΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ;;;
Οι δικηγόροι των εναγόντων υποστηρίζουν ότι το αίτημά τους πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας και ότι ο FDA θα πρέπει να δημοσιεύσει όλο το υλικό το αργότερο στις 3 Μαρτίου 2022.
«Αυτή η περίοδος 108 ημερών είναι ο ίδιος χρόνος που χρειάστηκε ο FDA για να εξετάσει τα έγγραφα που ανταποκρίνονται στο πολύ πιο περίπλοκο έργο της αδειοδότησης του εμβολίου COVID-19 της Pfizer», έγραψε η πλευρά των εναγόντων.
«Ολόκληρος ο σκοπός της FOIA είναι να διασφαλίσει την κυβερνητική διαφάνεια», συνέχισαν, «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ανάγκη για διαφάνεια από την άμεση αποκάλυψη των εγγράφων, στα οποία βασίζεται ο FDA για την αδειοδότηση ενός προϊόντος, με βάση το οποίο πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανών κινδυνεύουν με απώλεια της καριέρας τους, του εισοδήματός τους, της στρατιωτικής τους θητείας και πολύ χειρότερα, αν δεν το κάνουν.
Υποστηρίζουν επίσης ότι ο Τίτλος 21, υποκεφάλαιο ΣΤ των κανονισμών του ίδιου του FDA ορίζει ότι ο οργανισμός «πρέπει να καθιστά «άμεσα διαθέσιμα» όλα τα έγγραφα στα οποία βασίζεται η αδειοδότηση ενός εμβολίου».
Δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος του κοινού για το εμβόλιο, οι δικηγόροι των εναγόντων λένε ότι ο FDA «έπρεπε να προετοιμαστεί να δημοσιοποιήσει (τα δεδομένα) ταυτόχρονα με την αδειοδότηση. Αντίθετα, έκανε το αντίθετο».
Αναμένεται η συνέχεια…
https://www.el.gr/nea-taxh/ypervomva-epistimones-zitisan-to-pli/