Υπάρχει κίνδυνος διαχωρισμού πολλών χωρών της ΕΕ στο αφγανικό ζήτημα με άσχημες συνέπειες Οπρωθυπουργός της Ουγγαρίας απαίτησε από την Ε...
Υπάρχει κίνδυνος διαχωρισμού πολλών χωρών της ΕΕ στο αφγανικό ζήτημα με άσχημες συνέπειες
Οπρωθυπουργός της Ουγγαρίας απαίτησε από την ΕΕ να παραδώσει τη διαχείριση της μετανάστευσης στα κράτη μέλη, στοχοποιώντας την πολιτική του Βερολίνου που επιζητά χιλιάδες μετανάστες ως εργάτες στις γερμανικές φάμπρικες αγνοώντας τους κινδύνους από μια τέτοια πολιτική.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την Κυριακή ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χ.Μάας είχε αναφέρει περί μεταφοράς 70.000 Αφγανών στην Γερμανία ανοίγοντας την όρεξη στον Ερντογάν για νέο σχέδιο τύπου "Έβρου 2020" .
«Δεν χρειαζόμαστε μετανάστες, επειδή αλλάζουν τη σύνθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την πολιτιστική εικόνα της Ευρώπης, το χριστιανικό και οικογενειακό μας σύστημα. Ο μόνος τρόπος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τη μετανάστευση είναι να δώσει αυτό το δικαίωμα στα κράτη μέλη”, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε συζήτηση στο Διεθνές Φόρουμ Στρατηγικής (BSF) στο Μπλεντ της Σλοβενίας.
Πρόσθεσε δε ο ίδιος ότι η μαζική μετανάστευση είναι μη αποδεκτή ως λύση στα δημογραφικά προβλήματα, διότι κυρίως οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα άλλαζαν την παραδοσιακή ευρωπαϊκή κουλτούρα.
Υπενθύμισε επίσης, ότι ήταν ο πρώτος, που επέστησε την προσοχή κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 στο γεγονός ότι μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στο πρόβλημα της μετανάστευσης θα μπορούσε να καταστρέψει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Ο Ορμπάν ήταν της γνώμης ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τρομοκρατίας, κοινωνικά προβλήματα, ενώ η ΕΕ δεν είναι προετοιμασμένη για αυτό και δεν έχει απαντήσεις για να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή.
«Η μαζική μετανάστευση πρέπει να σταματήσει», είπε ο ίδιος. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι μια ακόμη μεταναστευτική κρίση λόγω των γεγονότων στο Αφγανιστάν, θα προκαλέσει βαθιές διαιρέσεις και δυσκολίες εντός της ΕΕ, υπογράμμισε ότι το χάσμα μεταξύ των διαφορετικών απόψεων για το θέμα αυτό δεν έχει γεφυρωθεί.
Ο ίδιος εκτιμά, ότι δεν υπάρχει εμπειρία στην ΕΕ για την αντιμετώπιση μουσουλμάνων μεταναστών και όλοι όσοι έρχονται τώρα στην ΕΕ, στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι.
Το κεντρικό θέμα του Bled Forum, ήταν το μέλλον της Ευρώπης, η οικονομική ανάκαμψη που επιβάλλεται από την επιδημία του κορονοϊού και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά την διεύρυνση της, ο Ορμπάν δήλωσε ότι η Σερβία είναι βασική υποψήφια χώρα και ότι η ένταξή της στην ΕΕ είναι απαραίτητη από καθαρά γεωπολιτική άποψη.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ ακόμη περισσότερο από τη Σερβία”, είπε ο ίδιος.
Όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης, ο Ορμπάν τόνισε ότι “η Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη μαζί. Ωστόσο, η βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η οικονομική επιτυχία.
Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει πολιτική βάση για τη διατήρηση των κοινών αξιών”, επεσήμανε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της, στις αρχές που είχαν θέσει οι ιδρυτές της, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ενότητα διατηρώντας ταυτόχρονα τη διαφορετικότητα», δήλωσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα στην κεντρική ομιλία του στο Φόρουμ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμόρφωσαν τέσσερις βασικούς πυλώνες για την ΕΕ, την συναίνεση, τον αμοιβαίο σεβασμό, την επικουρικότητα και την αλληλεγγύη, τα οποία δεν εφαρμόζονται από χώρες όπως η Γερμανία για παράδειγμα σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς και ειδικούς.
πηγη